Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Δεν αποκλείεται το σενάριο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Μ. Βρετανία

BBC: Δεν αποκλείεται το σενάριο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Μ. Βρετανία
Πιθανότατα και εντός των επόμενων ημερών αναφέρει η πολιτική αναλύτρια του BBC, Laura Kuenssberg
Την εκτίμηση πως δεν αποκλείεται το σενάριο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός των επόμενων ημερών στη Μ. Βρετανία διατυπώνει το BBC.
Συγκεκριμένα, η πολιτική αναλύτρια του BBC Laura Kuenssberg υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Boris Johnson και οι τελευταίες του κινήσεις δείχνουν έναν ηγέτη που είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές, και όπως λέει, αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί ακόμα και εντός των επόμενων ημερών.
«Ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να «παραδώσει» τη μικρή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία δείχνει έναν πρωθυπουργό έτοιμο να προκηρύξει εκλογές.
Δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο, αλλά δεν είναι και απίθανο, εντός των επόμενων ημερών, να πάμε εκ νέου στις κάλπες» αναφέρει η πολιτική αναλύτρια του BBC.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην προειδοποίηση του Johnson σε βουλευτές των Συντηρητικών ότι θα βρεθούν εκτός κόμματος και δεν θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές, εφόσον στη συνεδρίαση της Βουλής εντός της εβδομάδας, καταθέσουν προτάσεις προκειμένου να αποτρέψουν ένα άτακτο Brexit.
Είναι χαρακτηριστικό πως το σχέδιο αυτό του Johnson προσκρούει σε δηλώσεις κορυφαίων στελεχών των Συντηρητικών όπως του πρώην ΥΠΟΙΚ, Philip Hammond, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως θα ήταν υποκριτικό για την κυβέρνηση να θέσουν εκτός κόμματος όποιους βουλευτές «επαναστατήσουν», ενώ όπως αναφέρει το BBC, ο Johnson γνωρίζει ότι υπάρχουν βουλευτές των Συντηρητικών που είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit.
Αν λοιπόν υλοποιήσει την απειλή του ο Johnson, τότε θα χάσει την πλειοψηφία του στη Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή, δεν θα μπορεί να κυβερνήσει την χώρα με μια κυβέρνηση μειοψηφίας.
Την ίδια στιγμή το Εργατικό Κόμμα καθιστά σαφές ότι θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αποτρέψει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Την θέση αυτή αναμένεται να επαναλάβει κατά σημερινή του ομιλία ο επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Boris Johnson να ανασταλούν οι εργασίες του κοινοβουλίου αποτελεί «επίθεση στη δημοκρατία στην οποία θα προβληθεί αντίσταση»
«Εργαζόμαστε μαζί με άλλα κόμματα για να κάνουμε τα πάντα, ότι χρειάζεται για να απομακρύνουμε τη χώρα από το χείλος του γκρεμού» θα πει ο Corbyn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης