Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Στόχος η αναβάθμιση και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ επιταχύνει σε όσα ενδιαφέρουν τους ισχυρούς του τόπου

Παππάς: Στόχος η αναβάθμιση και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ επιταχύνει σε όσα ενδιαφέρουν τους ισχυρούς του τόπου
"Όσοι ονειρεύονταν τη στρατηγική μας ήττα, ας αντιληφθούν ότι ξημέρωσε μια μέρα με ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό", τονίζει ο Ν. Παππάς
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια νέα εποχή.
Ο μετασχηματισμός του σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, η οποία θα ενσωματώσει και θα στρατεύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών που επιλέγουν το κόμμα κατ’ επανάληψη στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 ως σήμερα, είναι μια αναγκαία τομή μέσα στη συνέχεια της ιστορίας του», δηλώνει ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Ν. Παππάς, στην Αυγή της Κυριακής.
Όπως σημειώνει «ο δρόμος προς το συνέδριό μας θα είναι ένας δρόμος που περνά, στην κυριολεξία, μέσα από την κοινωνία» και η κεντρική προτεραιότητα «είναι να ενισχύσουμε την παρουσία του κόμματος σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
 Από την αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα μέχρι τις επιστημονικές ενώσεις και την οργανωμένη επιχειρηματικότητα.
Από την κοινωνία των πολιτών μέχρι όλα τα εναλλακτικά κινήματα».
Αδιανόητο, κατά τον ίδιο, να γίνουν όλα αυτά χωρίς την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
«Εκεί οφείλουμε όχι απλώς να κάνουμε αυτά που έχει κάνει η Αριστερά στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Αμερική, αλλά να πρωτοπορήσουμε.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκφράζουν σε καθημερινή βάση και δημόσια την υποστήριξή τους στην παράταξή μας διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένας αυτονόητος στόχος, ένα βασικό καθήκον να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς συμμέτοχους, κοινωνούς και διαμορφωτές της νέας μας πορείας», προσθέτει.
 «Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Με όρους τομής και συνέχειας.
Το άνοιγμά του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της αριστερής και προοδευτικής του φυσιογνωμίας», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης, συμπληρώνοντας πως «κίνδυνος «πασοκοποίησης» υπάρχει όσο το κόμμα δεν ανοίγεται στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο που το στηρίζει διαρκώς τα τελευταία χρόνια».
Απαντώντας σε όσα γράφονται σε ΜΜΕ ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος θυμίζει εμφύλιο πόλεμο, ο κ. Παππάς αναφέρει πως «κάποια συγκροτήματα κάνουν τις ευχές τους, πολιτική εκτίμηση.
Από κοντά και η Ν.Δ.
Υπολόγιζαν ότι μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε μακρά περίοδο παράλυσης και εσωστρέφειας.
Αυτό δεν συνέβη και τώρα προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι αυτό συνέβη».
«Όσοι ονειρεύονταν τη στρατηγική μας ήττα, ας αντιληφθούν ότι ξημέρωσε μια μέρα με ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό, ενισχυόμενο και πρωταγωνιστή στην κοινή δράση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας», συμπληρώνει μεταξύ άλλων.
Κληθείς να αναφερθεί στο τι θα πει ο Α. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΗ, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι «θα  ανέβει στη ΔΕΘ ως ο άνθρωπος που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Ως επικεφαλής της παράταξης που κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα και να την καταστήσει ισχυρό παίχτη στο διεθνές στερέωμα, που δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και να επιλύσει προβλήματα δεκαετιών.
Θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής μας, που αποδεικνύουν τις δυνατότητες της χώρας και του λαού, αλλά και το πρόγραμμα εκείνο που εμείς θεωρούμε ότι έχει ανάγκη η κοινωνία για τη συνέχιση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Εμείς είμαστε η παράταξη που έχει σαφή αναπτυξιακή στρατηγική αλλά και αντίληψη για το ρόλο της χώρας στην περιοχή».
Τέλος, κληθείς να αξιολογήσει τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «πέρα από ένα γενικευμένο ντου στο κράτος, που θα του γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ, βλέπουμε την επανάκαμψη μνημονιακών πολιτικών χωρίς Μνημόνια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε τους στόχους των πλεονασμάτων στο 2,5% και τους ανέβασε στο 3,5%.
 Καταδίκασε τον εαυτό του στο να είναι 2 δισ. ευρώ πίσω από εμάς στις δαπάνες και τις φοροελαφρύνσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Παππά,  «η  Ν.Δ. υποχωρεί στα μεγάλα, στα κρίσιμα, σε αυτά που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη μεσαία τάξη, άρα τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, και επιταχύνει σε όσα ενδιαφέρουν τους ισχυρούς του τόπου, που είχαν να δουν «ρουσφέτι» από εποχής Σαμαρά».
Σημειώνει πως το μόνο θετικό της είναι ότι πλέον εγγυάται ευθαρσώς την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Τεράστια κωλοτούμπα, αλλά σαφώς προτιμότερη από το να έβαζε τη χώρα σε διπλωματικές περιπέτειες», προσθέτει ο κ. Παππάς.
Ακόμη, εκτιμά ότι «ο κ. Μητσοτάκης βαδίζει στα χνάρια του κ. Σαμαρά. Οι υψηλοί στόχοι πλεονασμάτων και η υποχρέωση επίτευξής τους αποτελούν προπέτασμα καπνού και δικαιολογία για την υλοποίηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αποτελούν εργαλείο για τη λήψη ακραίων και αντικοινωνικών μέτρων».
 «Για το 2021 και μετά θέλει να δώσει ανταλλάγματα για να πετύχει κάτι το οποίο είχαμε πετύχει ήδη. Με λίγες λέξεις, αυτά που τον χαρακτηρίζουν είναι ένα πλεόνασμα υποκρισίας και ένα έλλειμμα αξιοπιστίας», τονίζει ο κ. Παππάς.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει θέμα ακύρωσης των φοροελαφρύνσεων, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «η κατάρρευση του αφηγήματος του κ. Μητσοτάκη, όπως και της οικονομικής του πολιτικής, έχει ημερομηνία. Την ημέρα κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2020.
 Τα ψέματά του έχουν κοντά ποδάρια.
 Κονταίνουν ήδη, ενώ από τη ΔΕΘ και μετά θα αρχίσουν να κονταίνουν κι άλλο».
Υπενθυμίζει ότι «τον περασμένο Μάιο μειώσαμε τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων για να έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε και τελικά να ψηφίσουμε μέτρα φοροελάφρυνσης» λέγοντας πως αυτά «τώρα θα ακυρώσουν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ».
Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρει  ότι «η ΝΔ κληρονόμησε από εμάς, για πρώτη φορά, καθώς παλιότερα δεν υπήρχε καν ως σύλληψη, μία καθολική αναπτυξιακή πολιτική», συμπληρώνοντας πως «καμία πρόταση όμως δεν έχουν για την ανάπτυξη» και «στη θέση της αναπτυξιακής στρατηγικής, έχουν μία ιδεοληψία ιδιωτικοποιήσεων και την μονότονη επανάληψη τεσσάρων ή πέντε έργων τα οποία απέχουν έτη φωτός από το να συγκροτούν συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης. Η δε αντίληψη ότι τουρισμός και οικοδομή θα είναι ο δρόμος για το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι ανεπαρκής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης