Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε υπ. Προστασίας του Πολίτη για το προσφυγικό: Η ΝΔ το διαχειρίζεται με άγνοια

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε υπ. Προστασίας του Πολίτη για το προσφυγικό: Η ΝΔ  το διαχειρίζεται με άγνοια
Η κυβέρνηση "δεν δικαιούται όμως ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«H Ν.Δ. θα μας βρει απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το προσφυγικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται το ζήτημα με άγνοια και υποκρισία.  
Συνεχίζοντας την κόντρα με φόντο το προσφυγικό και τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «τα 12 σημεία με τα οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά -προχωρώντας σε μια ακατάπαυστη λασπολογία για τη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- δείχνουν τόσο την άγνοια αλλά και την υποκρισία με την οποία η Ν.Δ. διαχειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, όσο το αναγάγει μόνο σε εθνικό ή διμερές πρόβλημα με την Τουρκία, όσο ιδίως αντιλαμβάνεται τη μετανάστευση ως την «μεγαλύτερη απειλή», όπως άλλωστε την χαρακτήρισε στις προγραμματικές δηλώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φυσικά και δεν περιμένουμε να κατανοήσει ούτε να συμφωνήσει με τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν δικαιούται όμως ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει δηλώνοντας «για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Δ. θα μας βρει απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε νωρίτερα την Κυριακή η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στο προσφυγικό – μεταναστευτικό,  με αφορμή την κριτική που άσκησε η Κουμουνδούρου στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση χθες (31/8) στην έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Το υπουργείο, με μια μακροσκελή ανακοίνωσή, καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας ότι «η χώρα έγινε hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών» ενώ «οι άνθρωποι στοιβάζονται, εγκλωβίζονται επί μακρόν σε θλιβερά στρατόπεδα ωραιοποιημένων ονομασιών όπως "δομές φιλοξενίας" και "κέντρα υποδοχής"».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης