Χαρίτσης για μείωση ΕΝΦΙΑ: Ο Μητσοτάκης θριαμβολογεί - Είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2018

Χαρίτσης για μείωση ΕΝΦΙΑ: Ο Μητσοτάκης θριαμβολογεί - Είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2018
«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η  κοινωνία», τονίζει ο Α. Χαρίτσης
«Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης.
Ο ίδιος μάλιστα υπενθυμίζεται ότι «τότε η ΝΔ  χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης "παροχολογία" και "δημοσιονομικό εκτροχιασμό"».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ».
 «Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα  οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται», προσθέτει ο κ. Χαρίτσης και καταλήγει σημειώνοντας ότι «μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS