Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τρία νομοσχέδια για αυθαίρετα, χρήση γης και συντελεστές δόμησης φέρνει η κυβέρνηση

tags :
Τρία νομοσχέδια για αυθαίρετα, χρήση γης και συντελεστές δόμησης φέρνει η κυβέρνηση
Στο Υπουργείο ετοιμάζεται πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν διατάξεις που θα αλλάξουν πλήρως τον πολεοδομικό χάρτη της χώρας
Εκ βάθρων αλλαγή στο πολεοδομική τοπίο της χώρας σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, με τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αυθαίρετα, χρήσεις γης και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.
Στο Υπουργείο ετοιμάζεται πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν διατάξεις που θα αλλάξουν πλήρως τον πολεοδομικό χάρτη της χώρας.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και προτεραιότητα σχετικά θα δοθεί στο ξεκαθάρισμα του τοπίου ως προς τις χρήσεις γης.
Στόχος είναι όχι μόνο να θεσμοθετηθούν χρήσεις γης, αλλά και να αναθεωρηθούν οι υφιστάμενες.
Το υπουργείο επιθυμεί σε διάστημα τεσσάρων ετών από σήμερα να υπάρχουν θεσμοθετημένες χρήσεις για το 50% της χώρας, ενώ τώρα το ποσοστό δεν ξεπερνά το 20%.
Σε ότι αφορά στα αυθαίρετα, φαίνεται πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί ο ισχύων νόμος τακτοποίησης, ο οποίος λήγει το Νοέμβριο, για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί έως την προετοιμασία της νέας πρότασης.
Όσον αφορά τα δασικά αυθαίρετα, το σχέδιο νόμου θα αφορά μόνο τις περιπτώσεις οργανωμένων οικισμών και όχι μεμονωμένα ή διάσπαρτα ακίνητα μέσα σε δασικές εκτάσεις.
Τέλος, αναφορικά με τους συντελεστές δόμησης, αναμένεται να επανενεργοποίηση του μέτρου της μεταφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης