Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Παιχνίδια εξουσίας παίζει ο Erdogan με τους μετανάστες στην Ελλάδα για να πιέσει την ΕΕ

Bild: Παιχνίδια εξουσίας παίζει ο Erdogan με τους μετανάστες στην Ελλάδα για να πιέσει την ΕΕ
Η Ελλάδα έχει έρθει σε επαφή με την ΕΕ για την όλο και πιο δύσκολη διαχείριση της προσφυγικής ροής και έχει ενημερώσει σχετικά τον Τούρκο πρεσβευτή 
Για «παιχνίδι εξουσίας» του Τούρκου προέδρου Erdogan κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild αναφερόμενη στην ξαφνική και μαζική ροή προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία 2 4ωρα στην Λέσβο.
«Το Λιμενικό απαρίθμησε 13 μικρά σκάφη που μετέφεραν 546 άτομα. Τριάντα δύο άτομα σε άλλο σκάφος διασώθηκαν στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο. Εξήντα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νησί της Κω και στην ενδοχώρα. Οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για 'σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών' που εγκαταλείπουν τις τουρκικές ακτές. Αυτό είχε να συμβεί από το 2016», αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την όλο και πιο δύσκολη διαχείριση της προσφυγικής ροής και είχε ενημερώσει σχετικά τον Τούρκο πρεσβευτή».
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας στην Bild, σχολίασε:
«Παρατηρούμε το θέμα πολύ στενά. Πριν αποφασίσουμε ποιο είναι το επόμενο βήμα, πρέπει να δούμε αν οι χθεσινές ροές ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση ή όχι. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αυτά τα ρεύματα δεν ήρθαν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Έρχονται για γεωπολιτικούς λόγους. Επομένως, είναι πιθανό ο Erdogan να θέλει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες για να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης