Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,5% για τον χρυσό, στα 1.529,40 δολ. ανά ουγγιά - «Άλμα» άνω του 6% τον Αύγουστο 2019

tags :
Πτώση 0,5% για τον χρυσό, στα 1.529,40 δολ. ανά ουγγιά - «Άλμα» άνω του 6% τον Αύγουστο 2019
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,5% ή 7,50 δολ., στα 1.529,40 δολ. ανά ουγγιά
Με νέες απώλειες έκλεισε σήμερα (30/8/2019) ο χρυσός, καθώς χθεσινές δηλώσεις της Κίνας βοήθησαν στην αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Χθες, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άμεση αύξηση των δασμών, ως «απάντηση» στην αντίστοιχη κίνηση των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πραγματοποιούν συνομιλίες ώστε να οριστικοποιήσουν την επόμενη συνάντησή τους.
Μέσω των παραπάνω δηλώσεων, το Πεκίνο επιχείρησε να στείλει ένα «μήνυμα» προς την Ουάσιγκτον ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και ότι θα επιδιώξει μία «ήρεμη» επίλυση της σχετικής διαμάχης.
Οι παραπάνω εξελίξεις προκάλεσαν τη θετική αντίδραση της Wall Street κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, εν μέσω ελπίδων ότι δεν θα υπάρξει άμεσα άλλη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την Jingyi Pan της IG, τα σχόλια της Κίνας προσέφεραν «μία προσωρινή ανακούφιση για τις αγορές», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Πεκίνο «ενδέχεται να καθυστερήσει μία συμφωνία τουλάχιστον μέχρι τις αμερικανικές εκλογές του 2020».
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχίσουν τις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις, στον απόηχο της τελευταίας συνάντησης τον περασμένο Ιούλιο, κατά την οποία δε σημειώθηκε πρόοδος.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,5% ή 7,50 δολ., στα 1.529,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,5% στις 98,92 μονάδες, με το ευρώ να σημειώνει πτώση 0,7%, στο 1,097 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ στο σύνολο του Αυγούστου σημειώθηκε άνοδο άνω του 6%.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης