Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Θετικές προοπτικές για τις ιταλικές τράπεζες, παρά την αβεβαιότητα

Scope: Θετικές προοπτικές για τις ιταλικές τράπεζες, παρά την αβεβαιότητα
Έκθεση της Scope Ratings για τις ιταλικές τράπεζες
Οι προοπτικές για τις ιταλικές τράπεζες είναι θετικές παρά την πολιτική αβεβαιότητα και την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας εντός και εκτός ιταλικών συνόρων, αναφέρει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Όπως υπογραμμίζει ο οίκος αξιολόγησης, παρά τη σημαντική εξασθένιση της μακροοικονομικής εικόνας στην Ιταλία και το εύθραυστο κλίμα στις αγορές, οι μεγάλες και μεσαίες ιταλικές τράπεζες έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται για την επίτευξη στρατηγικών στόχων, επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση των προβληματικών δανείων και ,θέτοντας τα θεμέλια για βελτίωση της κερδοφορίας.
«Η άποψή μας για τον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας είναι θετική.
Η πολιτική αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα στις αγορές αποτελούν σταθερά χαρακτηριστικά του εγχώριου τοπίου, αλλά οι τράπεζες εργάζονται με επιμέλεια μέσω των διαφόρων στρατηγικών τους προγραμμάτων και δεν υπάρχει λόγος να εκτιμούμε ότι οι προσπάθειές τους θα εκτροχιαστούν από αρνητικές πολιτικές εξελίξεις, εντός και εκτός συνόρων. (…)
Ακόμη και αν υπάρξουν νέες εκλογές, οι οποίες πιθανώς θα φέρουν μερικές στιγμές αβεβαιότητας, δεν περιμένουμε να επηρεαστούν σημαντικά τα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών.
Οι προσπάθειες του τραπεζικού τομέα μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε αναπροσαρμογή των κεφαλαιακών αναγκών του κλάδου πέραν των ρυθμιστικών απαιτήσεων.
Οι θετικές τάσεις της ποιότητας των στοιχείων αποδεικνύονται από τα χαμηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Η χαμηλή κερδοφορία εξακολουθεί να είναι το αδύναμο σημείο του τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης