Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Δ. Γαλάνης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης- Ψυχικού

tags :
Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Δ. Γαλάνης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης- Ψυχικού
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 δημότες και σημαντικές προσωπικότητες του Δήμου
Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στην πρώτη πλατεία Ψυχικού (Blue Bell), πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη και των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 δημότες και σημαντικές προσωπικότητες του Δήμου, καθώς και πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, και οι βουλευτές Βορείου Τομέα Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη.  
Της θρησκευτικής ορκωμοσίας πρωτοστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.
Επίσης παρέστησαν και οι ιερείς από όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου. Στη συνέχεια ακολούθησε πολιτική ορκωμοσία, από τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη.
Στην ομιλία του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και μεταξύ άλλων δήλωσε : «Για έναν άνθρωπο που έχει ταυτίσει όλες τις ωραίες στιγμές της ζωής του με αυτό το Δήμο, το αξίωμα του Δημάρχου είναι η μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη. Και στο διπλό αυτό ηθικό χρέος θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ».
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γαλάνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε το Δήμο μας ένα Προάστιο Πρότυπο.  Ένα οικιστικό Προάστιο δίπλα στο κέντρο της Αθήνας με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα της καθημερινότητας».
Ο νέος δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού συνέχισε λέγοντας: «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τη μοναδική φυσική ομορφιά του και όλα εκείνα τα στοιχεία που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσαν το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του. Να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής για κάθε γειτονιά. Με φροντίδα για όλους και ειδικά για τις γειτονιές που έχουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Να διατηρήσουμε την πολιτιστική δραστηριότητα στον Δήμο μας. Να παρέχουμε υπηρεσίες αντάξιες του επιπέδου και των απαιτήσεων των κατοίκων του Δήμου μας», ενώ έκλεισε λέγοντας πως « Μια καινούργια μέρα ξεκινά για το Προάστιό μας».
Τέλος, ο Δημήτρης Γαλάνης δεσμεύτηκε ενώπιον των παρευρισκομένων ότι θα επιδιώξει τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεργασίες και θα λογοδοτεί, μαζί με τους συμβούλους του, σε όλους τους κατοίκους της Φιλοθέης και του Ψυχικού που τους τίμησαν με την  εμπιστοσύνη τους.
Αξίζει να σημειώσουμε πως παρέστησαν επτά από τους διατελέσαντες Δημάρχους των παλιών και του τωρινού Δήμου, δηλαδή οι Δημήτρης Μαναός, Ερωτόκριτος Νεόφυτος, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Θεόφραστος Οικονομίδης, Ειρήνη Κατσαρού, Παντελής Χαροκόπος και Παντελής Ξυριδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης