Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Οι βρετανικές τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν το 25% των κερδών τους λόγω Brexit

Citigroup: Οι βρετανικές τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν το 25% των κερδών τους λόγω Brexit
"Καμπανάκι" για τις βρετανικές τράπεζες από την Citi
Οι τράπεζες της Βρετανίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το 25% των κερδών τους αν η χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, όπως επισημαίνουν αναλυτές της Citigroup.
Η οικονομική επιβράδυνση, καθώς και η πιθανότητα επιβολής χαμηλότερων επιτοκίων χαμηλότερων επιτοκίων σε κακοπληρωτές δανειολήπτες, θα έπλητταν τα κέρδη κατά 15 έως 25%.
Η έρευνα αφορά συγκεκριμένες εκτιμήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο του μπορεί να έχει ένα no-deal Brexit στον τραπεζικό τομέα της Βρετανίας. Εξάλλου ήδη έχει σημειωθεί πτώση της εμπιστοσύνης μεταξύ των επιχειρήσεων και των πελατών λιανικής.
Image result for city of london banks
Η RBS (Royal Bank of Scotland) ανέφερε στις 2 Αυγούστου ότι οι ήδη επιδεινούμενες συνθήκες κινδυνεύουν να εκτροχιάσουν την κερδοφορία του 2020.
Ο αντίκτυπος ενός τέτοιου σεναρίου στις μετοχές μεγάλων τραπεζών όμως η Barclays, η HSBC, η Lloyds, η RBS, και η Standard Chartered μπορεί να μην είναι τόσο "εκκωφαντικός" καθώς ήδη έχουν υπολογιστεί τέτοιοι κίνδυνοι.
Ο δείκτης των Βρετανικών τραπεζών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει ήδη σημειώσει πτώση κατά 7% φέτος, καθώς οι δανειστές αντιμετωπίζουν πιέσεις στα κέρδη από τον ανταγωνισμό στα ενυπόθηκα δάνεια, στα χαμηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών και τα υψηλά πάγια έξοδα.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης