Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο 2019 - Στις -14 μονάδες ο δείκτης GfK

Βρετανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο 2019 - Στις -14 μονάδες ο δείκτης GfK
Η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/8) στοιχεία του Ινστιτούτου GfK, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -14 μονάδες, έναντι -11 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο -12 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την προσωπική οικονομική κατάσταση των καταναλωτών υποχώρησε κατά 2 μονάδες, στις -1 μονάδες συνολικά, όντας χαμηλότερα κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018.
Όσον αφορά τον δείκτη που σχετίζεται με γενική οικονομική κατάσταση για τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σημειώθηκε επίσης πτώση κατά 2 μονάδες, στις -34 μονάδες συνολικά, ενώ ο δείκτης που αφορά την πρόθεσμη των καταναλωτών να προχωρήσουν σε σημαντικές αγορές υποχώρησε κατά 3 μονάδες, στις +1 μονάδες συνολικά.
«Μέχρι να απομακρυνθεί το Brexit από τα πρωτοσέλιδα, οι καταναλωτές μπορούν να συγχωρεθούν για το ότι νιώθουν ανήσυχοι όχι μόνο για την ευρύτερη οικονομία, αλλά και για την οικονομική τους κατάσταση επίσης», ανέφερε ο διευθυντής του τμήματος πελατών στο GfK, Joe Staton, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι ένας σημαντικός διαχωρισμός επειδή μία αξιοσημείωτη εξέλιξη τον Αύγουστο είναι η απότομη πτώση της άποψης για την προσωπική οικονομική κατάσταση τους επόμενους δώδεκα μήνες μετά το ενθαρρυντικό άλμα του δείκτη τον περασμένο μήνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης