Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αμετάβλητος στο 1% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Αμετάβλητος στο 1% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητο για τον Ιούλιο του 2019, στο 7,5%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία τα οποία δημοσίευσε σήμερα (30/8) η Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αφορά την ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανόδου σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, δεχόμενος ώθηση κυρίως από τον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού, όπου η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,1%.
Παράλληλα, οι τιμές στον τομέα υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά +1,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Αντίθετα, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να καταγράψουν πτώση της τάξεως του -0,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,9%, παραμένοντας σταθερή σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1%.
Σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό που αφορούν τον Αύγουστο αναμένεται να δημοσιευθούν στις 18 Σεπεμβρίου.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, το ποσοστό ανεργίας για την ενιαία νομισματική ένωση παρέμεινε αμετάβλητο για τον Ιούλιο του 2019, στο 7,5% γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008.
Για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6,3% σε μηνιαία βάση, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2000, όταν και είχε ξεκινήσει η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από τη Eurostat.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και τη Γερμανία (3%), ενώ αντίθετα τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (17,2% για τον Μάιο του 2019) και την Ισπανία (13,9%).
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε σε 25 κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ αυξήθηκε στο Λουξεμβούργο (5,7% από 5,6%), τη Λιθουανία (6,4% από 6,1%) και τη Σουηδία (6,8% από 6,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης