Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,2% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,2% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +4,4%
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησαν κατά -2,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +3,5%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -1,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +4,4%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,6% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,3%.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος για τον Ιούλιο σημειώθηκε στον τομέα πωλήσεων μέσω διαδικτύου, και συγκεκριμένα στο +8,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης