Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικές τάσεις με τις εταιρείες που δημοσιεύουν εξάμηνο στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικές τάσεις με τις εταιρείες που δημοσιεύουν εξάμηνο στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Τα αποτελέσματα είναι στο επίκεντρο και οι αναλυτές περιμένουν τις τηλεδιασκέψεις προκειμένου να βγάλουν συμπέρασμα για τις προοπτικές στο δεύτερο εξάμηνο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε οριακά ανοδικά με καλό τζίρο και τις τράπεζες στο επίκεντρο.

Οι τράπεζες έχουν ανακάμψει ικανοποιητικά μετά την πρόσφατη σημαντική υποχώρηση και η Πειραιώς βρίσκεται ξανά πάνω από τα 3 ευρώ και η Eurobank στα 0,78 ευρώ. Μένει η Eurobank να δημοσιεύσει δεύτερο τρίμηνο και θα το κάνει μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι αναλυτές είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν χθες και σήμερα και θα ολοκληρωθούν με τη Eurobank μετά το κλείσιμο της αγοράς. Αυτή η εξέλιξη που δείχνει σημάδια βελτίωσης ενισχύει την επενδυτική ψυχολογία και φαίνεται στο ταμπλό του ΧΑ. Είναι σημαντικό να ανακάμψουν οι ελληνικές τράπεζες. Είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη.

ΤERNA ENERGY: Η Euroxx αναφέρει πως η κατασκευαστική δραστηριότητα, η οποία ήταν αδύναμη επηρέασε την κερδοφορία. Τα καθαρά κέρδη από την άλλη ενισχύθηκαν από συναλλαγματικές διαφορές και παράγωγα. Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 689 εκατ. ευρώ λίγο πάνω σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

INTRALOT: Δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο. Η IBG περιμένει έσοδα 187 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 6% στο δεύτερο τρίμηνο, EBITDA 33 εκατ. ευρώ και ζημιές 11 εκατ. ευρώ από λειτουργικές δραστηριότητες. Για το εξάμηνο περιμένει ζημιές 22 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η καθαρή θέση του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο ήταν αρνητική κατά 4,1 εκατ. ευρώ αλλά μαζί με τις μη ελέγχουσες συμμετοχές ήταν θετική κατά 23 εκατ. ευρώ περίπου.

ΕΛΠΕ: Όπως τα περίμεναν οι αναλυτές ήταν τα αποτελέσματα και κάποιοι τα περίμεναν και χειρότερα. Βλέπετε δεν ήταν έκπληξη η μείωση των περιθωρίων διύλισης σε χαμηλό πέντε ετών. Το ήξερε η αγορά όπως και ξέρει ότι τώρα ενισχύονται γι΄ αυτό βλέπετε τη μετοχή εκεί πάνω. Και αυτό βέβαια πονάει κάποιους που την έβλεπαν ακριβή από τα 5 ευρώ.

Δεν πειράζει παιδιά, ξυδάκι. Εμείς θα πούμε πως σε αυτά τα επίπεδα που είναι τώρα η αποτίμηση, δεν μπορούμε φυσικά να τη θεωρούμε ελκυστική, όπως το ίδιο πιστεύουν και κάποιοι αναλυτές, αλλά έχει καταλύτες μπροστά της, όπως η ιδιωτικοποίηση. Η μείωση της μόχλευσης είναι κάτι που η στήλη επιθυμούσε εδώ και χρόνια και τώρα το βλέπουμε να γίνεται.

Θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία απομόχλευσης, να διατηρηθούν καλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και να πέσουν τα χρηματοοικονομικά κι άλλο. Τώρα μπορούν να δανειστούν με χαμηλότερα επιτόκια, αλλά έχει και δυνατό ταμείο που μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο υποχώρησαν στα 0,6 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 6,8 εκατ. ευρώ από 5,8 εκατ. ευρώ. Αυτό μόνο αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσίευσε στο ΧΑ.

ΟΤΕ: Μετά από ταλαιπωρία αρκετών ημερών στα 12 ευρώ φαίνεται πως οι αγοραστές απορροφούν την προσφορά και οδηγούν τη μετοχή υψηλότερα. Θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του γενικού δείκτη, αφού έχουν μαζευτεί εκατομμύρια κομμάτια στα 12. Προφανώς αυτοί που αγόραζαν δεν τα πήραν για να τα κοιτάζουν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βγήκαν και εδώ πολλά κομμάτια από τα 2,20 ευρώ και πήγαν τη μετοχή μέχρι τα 2,10 ευρώ. Μαζεύτηκαν πολλά στα 2,15 ευρώ και τώρα δοκιμάζει ξανά τα 2,20 ευρώ με όγκο 28 χιλ. τεμάχια. Έχει καλό πωλητή στα 2,20 ευρώ και μένει να φανεί αν είναι τα τελευταία του ή αν έχει κι άλλα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης