Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +1,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +1,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά +0,7%
Άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/8) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +1,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -3,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,7% έναντι πτώσης -3,8% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,6%.
Ο δείκτης αποστολών κατέγραψε πτώση της τάξεως του -4% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο +4,7%, ενώ ο δείκτης αποθεμάτων αυξήθηκε κατά +0,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 και κατά +3% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομίας, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -2,3% σε μηνιαία βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,9%.
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, οι λιανικώς πωλήσεις υποχώρησαν κατά -2% έναντι ετήσιας ανόδου +0,5% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,7%.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνίας για τον ίδιο μήνα, όπου καταγράφηκε πτώση στο 2,2% έναντι 2,3% προηγουμένως, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι δεν θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων διαμορφώθηκε στα 1,56 εκατ. άτομα, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -9,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS