Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απορρύθμιση των βλαβερών εκπομπών μεθανίου προωθεί ο Trump

ΗΠΑ: Απορρύθμιση των βλαβερών εκπομπών μεθανίου προωθεί ο Trump
Απορρύθμιση των βλαβερών εκπομπών μεθανίου προωθεί ο Donald Trump 
Την κατάργηση κανονισμών που περιορίζουν τις εκπομπές μεθανίου από τον κλάδο της ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το σχέδιο της Ουάσιγκτον προτείνει την απόσυρση μέτρων που αναγκάζουν τις ενεργειακές επιχειρήσεις να επιβλέπουν επισταμένα πηγάδια, αγωγούς και δεξαμενές και συνάμα να ελέγχουν τακτικά για τυχόν διαρροές.
Οι προστασίες είχαν τεθεί σε ισχύ επί προεδρίας Barack Obama, το 2012 και το 2016.
Το μεθάνιο είναι το κυριότερο συστατικό του φυσικού αερίου, η καύση του οποίου είναι πιο καθαρή σε σχέση με τον άνθρακα ή το πετρέλαιο.
Όμως, το μεθάνιο είναι πιο επικίνδυνο για το περιβάλλον.
Παγιδεύει την θερμότητα 25 και πλέον φορές αποτελεσματικότερα από το διοξείδιο του άνθρακα και συνεπώς συμβάλλει πολύ περισσότερο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
Σημαντικό μέρος των εκπομπών μεθανίου προέρχεται από μικρές διαρροές και βλάβες στο σύστημα μεταφοράς του φυσικού αερίου, το οποίο αποτελείται από εκατομμύρια χιλιόμετρα αγωγών.
Ο πρόεδρος Trump έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το περιβάλλον, όμως στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι «φάρσα» που καλλιεργεί η Κίνα ώστε να αποδυναμώσει την αμερικανική βιομηχανία.
Έχει δρομολογήσει την έξοδο των ΗΠΑ από την Συνθήκη του Παρισιού, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η πρόταση της κυβέρνησης Trump δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση διάρκειας 60 ημερών και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει αξιολόγηση των απαντήσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον των προτάσεων.
Στόχος του Λευκού Οίκου είναι η οριστικοποίηση των χαλαρών κανόνων το 2020, σύμφωνα με την «Wall Street Journal», η οποία αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση πριν την δημοσιοποίηση του σχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης