Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Νέες πωλήσεις «πακέτων» NPLs – Αισιοδοξία για την υπόθεση ΛΕΠΕΤΕ

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Νέες πωλήσεις «πακέτων» NPLs – Αισιοδοξία για την υπόθεση ΛΕΠΕΤΕ
Η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε τέσσερις πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPLs έως το τέλος 2019
Την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στην υπόθεση ΛΕΠΕΤΕ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α’ εξαμήνου 2019 της τράπεζας.
Παράλληλα ο κ. Μυλωνάς προανήγγειλε ότι έως το τέλος του 2019 θα υπάρξει τέσσερις πωλήσεις χαρτοφυλακίων επισφαλών δανείων.
Αναφορικά με το ΛΕΠΕΤΕ ο κ. Μυλώνας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ζημία για την τράπεζα και δήλωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση προκειμένου να αναθεωρηθεί ο προηγούμενος νόμος και να διαμορφωθεί μία πιο δίκαιη λύση στο θέμα του λογαριασμού επικούρησης των συνταξιούχων της ΕΤΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναστολή των διατάξεων του νόμου Τ. Πετρόπουλου με τον οποίο η τράπεζα υποχρεώνεται να καλύψει η ίδια τη συνταξιοδοτική δαπάνη για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και η συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως στο ΣτΕ έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου 2019.
Σε ό,τι αφορά τις νέες πωλήσεις NPLs αυτές θα αφορούν τα ακόλουθα χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων:

α) ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο 300 εκατ. ευρώ (δάνεια 8 εφοπλιστικών ονομάτων) μέσα στο γ΄ τρίμηνο 2019,
β) εξασφαλισμένο χαρτοφυλάκιο 900 εκατ. ευρώ, καταγγελμένων δανείων μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων το δ΄ τρίμηνο 2019,
γ) χαρτοφυλάκιο 200 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων με εγγυήσεις σε ακίνητα, εντός του δ΄ τριμήνου 2019 επίσης, και
δ) χαρτοφυλάκιο 400 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, με εξασφαλισμένα δάνεια επιχειρηματικά και λιανικής, επίσης μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης