Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Novartis - Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα - Ποινική δίωξη για Λοβέρδο

Υπόθεση Novartis - Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα - Ποινική δίωξη για Λοβέρδο
H Εισαγγελία Διαφθοράς διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να παρασχεθεί άδεια για άσκηση δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας
Στο αρχείο τέθηκε το σκέλος της έρευνας των Εισαγγελέων Διαφθοράς για τη Novartis όσον αφορά τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα την ίδια στιγμή που ζητείται η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία.
Με δύο διαφορετικές ενέργειες της η Εισαγγελία Διαφθοράς ολοκληρώνει τα τμήματα της έρευνας της που αφορούν τους δύο πρώην υπουργούς που ελέγχθηκαν για την υπόθεση της Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έκλεισαν ήδη το σκέλος της έρευνας που αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την εμπλοκή του, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού, στην υπόθεση της Novartis.
Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και έτσι οι εισαγγελείς με διάταξη τους έθεσαν στο αρχείο την δικογραφία που αφορούσε τον κ. Στουρνάρα.
Αντίθετα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί μετά την αξιολόγηση των στοιχείων για τον κ Λοβέρδο, αποστέλλουν εκ νέου την δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να δωθεί έγκριση για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Εισαγγελείς Διαφθοράς εκτιμούν ότι διαθέτουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να ασκηθεί δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.
Έτσι οι εισαγγελείς αποστέλλουν στη Βουλή πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει για τον κ Λοβέρδο , ζητώντας την έγκριση του Κοινοβουλίου στην άρση της ασυλίας του.
Ο κ. Λοβέρδος έχει δώσει στους Εισαγγελείς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, τον περασμένο Μάιο.
Η κλήση του πρώην υπουργού είχε σταλεί, με έγκριση και πάλι της Βουλής, μετά από καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου κυκλοφόρησαν 4 συγκεκριμένα σκευάσματα της ελεγχόμενης φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.
Ο πρώην υπουργός που είχε ζητήσει και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του αρνείται κάθε κολάσιμη εμπλοκή του στην υπόθεση. Από την αρχή δε, αναφέρεται σε σκευωρία και έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος όλων των προσώπων που κατά την κρίση του είναι υπεύθυνοι για την στοχοποίηση του.
Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς πλέον παραμένει ανοιχτή για τους κ.κ Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη.

Η δήλωση Στουρνάρα

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Στουρνάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα έκλεισε και τυπικά, με καθυστέρηση είκοσι μηνών, μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων, που ήταν νεκρόληκτη εξ υπαρχής.
Απομένει τώρα στους αρμόδιους θεσμούς (Βουλή των Ελλήνων, Δικαιοσύνη) να αποκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους της άθλιας αυτής σκευωρίας, αλλά και τους συνεργούς τους».

H δήλωση Λοβέρδου

Μετά την απόφαση ο κ. Λοβέρδος τόνισε σε δήλωσή του ότι: «Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία.
Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας «Νοβάρτις».
Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν.
Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.
Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία.
Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.
Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».

Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Με σκληρή απάντηση και αιχμές περί σκευωρίας αντέδρασε το Κίνημα Αλλαγής στην είδηση της ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, που ζητά η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
«Η διαδικαστική ενέργεια για τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι από τους τελευταίους σπασμούς του συστήματος Ρασπούτιν, που αντί να διερευνήσει το σκάνδαλο στο φάρμακο 2004-2009, έστησε τη σκευωρία με αφορμή την έρευνα για την Novartis στην Αμερική» τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, για να καταλήξει: «Επαινούμε τον Ανδρέα Λοβέρδο που δεν ζητά ασυλίες, ούτε προσφεύγει σε τερτίπια τύπου άρθρου 86 και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μαζί του για να αποκαλύψουμε πλήρως τη σκευωρία».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης