Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνέχισαν και σήμερα το έργο τους οι αγοραστές στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνέχισαν και σήμερα το έργο τους οι αγοραστές στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική και σήμερα με τις τράπεζες να κάνουν καλή κίνηση και να έχουν και βοήθειες από άλλα βαριά χαρτιά. Στην ουσία έκαναν αυτό που έπρεπε μετά από τέτοιες πιέσεις που είχαν δεχθεί. Αρκετά καλός και ο τζίρος. Να έχουμε βέβαια στη σκέψη μας πως κάποιοι, για παράδειγμα στις τράπεζες έχουν αγοράσει σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από τις τρέχουσες και πρόσφατα.

Δηλαδή για παράδειγμα τη Eurobank την είδαμε ακόμα και κάτω από τα 0,65 ευρώ πριν λίγες συνεδριάσεις, ή την Πειραιώς κάτω από τα 2,35 ευρώ. Κάποιοι έχτιζαν θέσεις στην πρόσφατη διόρθωση και τώρα θα μπορούσαν να βγάλουν προς πώληση μέρος της θέσης ή και όλη με καλή απόδοση. Άρα δε χρειάζεται κυνήγι.

Από την άλλη η βελτίωση της τεχνικής εικόνας της αγοράς φέρνει αγοραστές και η αδρεναλίνη αυξήθηκε σήμερα ειδικά την τελευταία ώρα. Ήταν καλά και τα ξένα και μαζί με το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ πήγε και το ΧΑ ακόμα καλύτερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική κίνηση με μεγάλο όγκο. Βελτίωσε την επενδυτική ψυχολογία και έδωσε ανάσες σε χαρτοφυλάκια που είχαν μπει κοντά στα υψηλά να μην απογοητευτούν. Εντυπωσιακές εντολές μπήκαν την τελευταία μισή ώρα, αλλά από το πρωί γινόταν το μάζεμα.

Η κίνηση ήταν καλύτερη από τη χθεσινή συνεδρίαση και έχει τη σημασία της. Κλείσιμο κοντά σε υψηλά για τις μετοχές του κλάδου. Ανακοινώνονται σε λίγο αποτελέσματα και περιμένουν βελτίωση οι αναλυτές. Να σημειωθεί πως έγινε καλός όγκος και στο κλείσιμο και μαζεύτηκε η προσφορά που έμεινε στις δημοπρασίες.

ΔΕΗ: Ισχυρή ώθηση στα ΕΒΙΤDA τετάρτου τριμήνου 2019 αλλά και στα επόμενα τρίμηνα βλέπει η IBG από τα μέτρα που θα λάβει η διοίκηση της ΔΕΗ. Ωστόσο σημειώνει πως υπάρχουν σημαντικά ρίσκα σε μεσοπρόθεσμο διάστημα λόγω της επιτάχυνσης της απώλειες μεριδίου αγοράς, που υποδηλώνει ότι η διοίκηση έχει ένα χρονικό περιθώριο 12-18 μήνες για να αναδιαρθρώσει την επιχείρηση και να φέρει πιο ανταγωνιστικά τιμολόγια στη συνέχεια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Το δάνειο από το fund εκταμιεύτηκε και αποπληρώθηκε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχε η εισηγμένη σε τρίτους και τράπεζες. Τώρα πλέον χρωστάει μόνο στο fund. Απογοητευτικός σήμερα ο όγκος συναλλαγών με το μισό να γίνεται στις δημοπρασίες και κάποιος να δίνει αρκετές μετοχές στα 2,35 ευρώ και να κλείνει εκεί τη μετοχή. Με αγοραστές έκλεισε όμως.

ΕΛΠΕ: Δημοσιεύει σε λίγη ώρα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Δε θα είναι καλά αλλά η μετοχή κρατάει γιατί παίζει το στόρι της ιδιωτικοποίησης. Στα τρέχοντα επίπεδα οι αναλυτές αναφέρουν πως η αποτίμηση δεν αδικείται. Σε λίγη ώρα η ενημέρωση των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.

MOTOR OIL: Δεν ανησύχησαν οι επενδυτές από τα αποτελέσματα και η πορεία των ταμειακών ροών μάλλον άρεσε. Σε λίγη ώρα η τηλεδιάσκεψη με μισή ώρα διαφορά από τη Motor Oil. Λίγη συνεννόηση βρε παιδιά!

CENERGY: Βελτιωμένη η εικόνα της μετοχής έχει πάρει πλέον καλή απόσταση από τη στήριξη των 1,32 ευρώ και έχουν βοηθήσει οι τελευταίες ανακοινώσεις που έχουν βγει. Αν βοηθήσουν και τα αποτελέσματα εξαμήνου, ίσως αποκτήσει περιθώριο ανόδου. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι από τις λίγες που δεν έχουν κάνει κίνηση ανάλογη της αγοράς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεθοδικός ο αγοραστής απορροφούσε την προσφορά χωρίς να δείχνει ότι υπάρχει βιασύνη.

ΟΤΕ: Εδώ και μέρες υπήρχε μεγάλος πωλητής στα 12 ευρώ και σήμερα ξεκίνησε επίσης με τις ίδιες διαθέσεις. Βγήκαν όμως πιο επιθετικά οι αγοραστές, φαίνεται πήραν και κάποιες μετοχές μέσω πακέτων και μπόρεσε η μετοχή και ξέφυγε από τα 12 ευρώ. Δεν έκανε καμία μεγάλη κίνηση αλλά πιστεύουμε πως θα μπορούσαμε να δούμε μία κινησούλα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Ο όγκος μεγάλος και σήμερα. Στις τελευταίες 10 περίπου συνεδριάσεις έχουν αλλάξει χέρια εκατομμύρια μετοχές.

INTRALOT: Αρκετά μεγάλος σήμερα ο όγκος και υποχώρησε ο τίτλος. Δημοσιεύει την επόμενη εβδομάδα αποτελέσματα και έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Αγοραστής σήμερα στο +20% αλλά δεν του έδωσε κάποιος κομμάτια οπότε έκλεισε αμετάβλητη.

MODA BAGNO: Ο όγκος πλέον επέστρεψε στην κανονικότητα. Μικρή η απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή και βέβαια νέα άνοδος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης