Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Κραχ στο peso - «Βουτιά» -4,5% σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου

Αργεντινή: Κραχ στο peso - «Βουτιά» -4,5% σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου
Αυξάνονται οι πιθανότητες νέας χρεοκοπίας για την Αργεντινή
Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση για το νόμισμα της Αργεντινή, peso, το οποίο διαμορφώνεται σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, με πτώση που ξεπερνά το -4%.
Η ανακοίνωση εκ μέρους της Αργεντινής ότι θα ζητήσει αναδιάρθρωση χρέους αξίας 10 δισ. δολαρίων επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους των επενδυτών για μία ακόμη χρεοκοπία της χώρας, γεγονός το οποίο πέραν της αναταραχής που θα προκαλέσει στην οικονομία της αλλά και στις αγορές, θα δημιουργήσει προβλήματα και στο ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα σε report της η JPMorgan προειδοποιεί ότι θα υπάρξει ισχυρή πίεση στην οικονομία της χώρας, ενώ εξ ανάγκης θα καταγραφεί και μείωση των συναλλαγματικών της αποθεμάτων.
«Εάν υπάρξει μία πολιτική κίνηση από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και υποψήφιο να κερδίσει τις νέες εκλογές, μπορεί να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος και να «σωθούν» τα συναλλαγματικά αποθέματα», αναφέρει στην ανάλυσή της η JPMorgan.
Παράλληλα, προσθέτει, ότι κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η αντίδραση των εγχώριων κατόχων ομολόγων στην πρόταση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης