Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι υπουργοί της ΕΕ προειδοποιούν για το no deal Brexit - Το κλείσιμο της βρετανικής βουλής αύξησης τον κίνδυνο

tags :
Οι υπουργοί της ΕΕ προειδοποιούν για το no deal Brexit - Το κλείσιμο της βρετανικής βουλής αύξησης τον κίνδυνο
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ ανησυχούν πως το κλείσιμο του βρετανικού κοινοβουλίου αυξάνει τις πιθανότητες ενός no deal Brexit
Σύσταση προς τη Βρετανία να επιλέξει το ομαλό Brexit απηύθυναν οι υπουργοί της ΕΕ, εκ των οποίων κάποιοι υποστήριξαν ότι το κλείσιμο της βρετανικής βουλής αυξάνει τον κίνδυνο μιας χαοτικής αποχώρησης.
Καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας συναντήθηκαν στο Ελσίνκι, η κυβέρνηση του Johnson προκάλεσε την αντιπολίτευση να ρίξει την κυβέρνηση ή να αλλάξει τον νόμο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
«Ακόμα ελπίζουμε ότι θα είναι πιθανό να αποφύγουμε ένα no deal Brexit και αναμένουμε οποιαδήποτε πρόταση από τη βρετανική κυβέρνηση που είναι στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αποχώρησης» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Stephan Blok, και συμπλήρωσε «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να δει ένα no deal Brexit».
Ο διαπραγματευτής του Johnson για το Brexit, David Frost, την Τετάρτη (28/8/2019) ήταν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες για συνομιλίες με αρμόδιους αξιωματούχος της Κομισιόν αλλά ο Blot είπε και οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.
Αν και οι περισσότεροι υπουργοί απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για το κλείσιμο της Βουλής, λέγοντας ότι είναι εσωτερικό θέμα, ο Αυστριακός Alexander Schallenberg, ερωτηθείς εάν ένα σκληρό Brexit ήταν πιο πιθανό μετά τις τελευταίες εξελίξεις, απάντησε «Φοβάμαι πως ναι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης