Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,32% και τα 1.544,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,32% και τα 1.544,15 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (29/8) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλεις της προηγούμενης συνεδρίασης, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,32% στα 1.544,15 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,16% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,27 γεν.
Παράλληλοα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος συνήθως παρουσιάζει αντίθετη κατεύθυνση σε σύγκριση με την πορεία του χρυσού, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στις 98,23 μονάδες.
«Οι αγορές περιμένουν τα επόμενα βήματα αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», σχολιάζει ο αναλυτής της ING, Warren Patterson, προσθέτοντας ότι «μέχρι τότε, οι αβεβαιότητες θα συνεχίσουν να στηρίζουν επρακώς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, και ιδιαίτερα τα πολύτιμα μέταλλα».
Η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,77% στα 18,59 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 18,64 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.
Σύμφωνα με τον κ. Patterson, «εάν κοιτάξει κανείς την αναλογία ανάμεσα στο χρυσό και το ασήμι, το ασήμι παραμένει σχετικά φθηνό», προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι έχει ακόμα περιθώριο ώστε να κινηθεί υψηλότερα».
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, με το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας να δηλώνει ότι και οι δύο πλευρές «πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες» ώστε να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, καθώς και ότι το Πεκίνο τάσσεται κατά της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.
Από την πλευρά της, η MKS PAMP GROUP αναφέρει ότι «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η δυναμική για τον χρυσό παραμένει ανοδική μακροπρόθεσμα, δεδομένης της χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, καθώς και λόγω της παρατεταμένης περιοόδου αναταραχών στο εμπόριο».
Επιπλέον, σημαντική είναι η άνοδος που σημειώνεται και στην τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου 2019, και συγκεκριμένα στο +2,07% και τα 927,70 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης