Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο 2019 στις -7,1 μονάδες - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο 2019 στις -7,1 μονάδες - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στις -7 μονάδες
Πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/8) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -7,1 μονάδες, έναντι -6,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στις -7,1 μονάδες.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στις -7 μονάδες, έναντι -5,9 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο δείκτης που αφορά το οικονομικό κλίμα για την Ευρωζώνη κατέγραψε άνοδο στις 103,1 μονάδες, έναντι 102,7 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για την ΕΕ διαμορφώθηκε στις 101,4 μονάδες, έναντι 108,6 μονάδων προηγουμένως.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με το επιχειρηματικό κλίμα στην ενιαία νομσιματική ένωση κατέγραψε «άλμ»α στις 0,11 μονάδες, έναντι -0,11 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στις -0,14 μονάδες.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που αφορά το κλίμα στον μεταποιητικό κλάδο, σημειώθηκε άνοδος στις -5,9 μονάδες, έναντι -7,3 μονάδων τον Ιούλιο, ενώ αντίθετα καταγράφηκε πτώση για τον αντίστοιχο δείκτη του κλάδου υπηρεσιών, και συγκεκριμένα στις 9,3 μονάδες, έναντι 10,6 μονάδων προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης