Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ελπίδων για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1% το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ελπίδων για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +1,7%
Πλήρης αντιστροφή των αρχικών πτωτικών τάσεων πέτυχε το πετρέλαιο κατά τη σημερινή (29/8) συνεδρίαση, καθώς όχι μόνο μάζεψε όλες τις αρχικές του απώλειες αλλά κατόρθωσε να κλείσει με σημαντικά κέρδη.
Αιτία η επιστροφή της αισιοδοξίας των επενδυτών ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο επίπεδο του εμπορίου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent να ενισχυθεί 1% (αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί έως -0,75%) με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του +1,76% στα 56,76 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 10,03 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 2,11 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,51 εκατ. βαρέλια ημερησίως, την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 216 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Image
Οι τρέχουσες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα αποτελούν ένα από τα κύρια «εμπόδια» για την αγορά περτελαίου, καθώς σε περίπτωση κλιμάκωσης των εντάσεων, η ζήτηση πετρελαίου από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως ενδέχεται να υποχωρήσει.
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν τον Σεπτέμβριο, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, ωστόσο να μην διευκρινίζει πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η σχετική συνάντηση.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά περίπου -15% από τα υψηλά του περασμένου Απριλίου, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των εμπορικών εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης