Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλία Erdogan – Trump για τη Συρία – Συμφωνία για την προστασία των αμάχων στην Ιντλίμπ

Συνομιλία Erdogan – Trump για τη Συρία – Συμφωνία για την προστασία των αμάχων στην Ιντλίμπ
Καλό βήμα η συμφωνία Τουρκίας – ΗΠΑ για τη βορειοανατολική Συρία υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος
Στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan στη Ρωσία και των πληροφοριών που θέλουν την Τουρκία να εξετάζει την αγορά των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι Su-35 και Su-57, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογο του Donald Trump.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, Erdogan και Trump συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ώστε μεταξύ άλλων να προστατευθούν οι άμαχοι στην περιοχή Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.
Ο πρόεδρος Erdogan δήλωσε πως η συμφωνία που κλείστηκε μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τη βορειοανατολική Συρία αποτελεί καλό βήμα προκειμένου να δημιουργηθεί «ασφαλής ζώνη» εκεί και ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να καθυστερήσει η εφαρμογή της, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, του είπε πως τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και ότι η διαδικασία με τις ΗΠΑ πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης