Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Στο 1,25% προσεχώς η απόδοση για το 10ετές κρατικό ομόλογο ΗΠΑ

BofA: Στο 1,25% προσεχώς η απόδοση για το 10ετές κρατικό ομόλογο ΗΠΑ
Περαιτέρω υποχώρηση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ αναμένεται η Bank of America Merrill Lynch 
Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα ιστορικά χαμηλή «βλέπει» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων η Bank of America (BofA) Merrill Lynch, επικαλούμενη κυρίως την πολύ έντονη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις σχεδόν μηδενικές πιθανότητες για επίτευξη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στο άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται και τα προειδοποιητικά σημάδια ότι η Ευρώπη μπορεί να εισέλθει σε ύφεση, γίνονται όλο και περισσότερα.
Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας έχει πλήξει τις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών.
Έπειτα, υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα, η οποία έγινε ακόμη εντονότερη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο πρωθυπουργός Boris Johnson αποφάσισε να κλείσει μέσα Οκτώβρη το Κοινοβούλιο, περιορίζοντας το χρόνο συζήτησης και αυξάνοντας τις πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι πάνω από 16 τρισεκ. δολάρια σε ομόλογα σε όλο τον κόσμο, διαπραγματεύονται πλέον με αρνητικές αποδόσεις.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ θα υποχωρήσει στο μόλις 1,25% εντός του 2019, με το 30ετές να βρίσκεται σε αυτήν την απόδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Στις 21:40, το 10ετές κρατικό ομόλογο ΗΠΑ διαπραγματεύεται στο 1,46%, ενώ η απόδοση στο 30ετές διαμορφώνεται σε 1,93%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης