Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ακόμα σε περιόδους αβεβαιότητας όπως τώρα, τα μετρητά δεν είναι λύση για τους επενδυτές

tags :
UBS: Ακόμα σε περιόδους αβεβαιότητας όπως τώρα, τα μετρητά δεν είναι λύση για τους επενδυτές
Η UBS αναμένει ότι ο χρυσός θα διασπάσει το επίπεδo των 1.600 δολ. σε έξι μήνες
Παρά την οικονομική αβεβαιότητα, τα μετρητά παραμένουν κακή ιδέα, σύμφωνα με τη UBS.
«Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές μπορούν να συνεχίσουν τις επενδυτικές στρατηγικές τους για μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ακόμα και σε περιόδους αβεβαιότητας όπως αυτή και να μην υποχωρήσουν διακρατώντας μετρητά» αναφέρεται σε ανάλυση της UBS.
Η οικονομική αβεβαιότητα βασίζεται στο γεγονός ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει αυξήσει την πίεση στην παγκόσμια οικονομία, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες σε μειώσεις επιτοκίων και υιοθέτησης μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης.
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια εν μέσω του αβέβαιου τοπίου.
«Η μεγάλη διακράτηση μετρητών μακροπρόθεσμα αυξάνει τον κίνδυνο, οι επενδυτές να μην καταφέρουν να πετύχουν τους χρηματοοικονομικούς τους στόχους» επισημαίνεται στην ανάλυση.
Στον αντίποδα, η UBS συστήνει μια ευρεία γκάμα αμυντικών στρατηγικών για την προστασία των μακροπρόθεσμων κερδών όπως η επένδυση σε χρυσό και σε μετοχές εταιρειών με υψηλά και βιώσιμα μερίσματα.
Η τράπεζα αναμένει ότι το πολύτιμο μέταλλο θα διασπάσει το επίπεδo των 1.600 δολ. σε έξι μήνες και επισημαίνει ότι η επένδυση σε χρυσό μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης