Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στο +0,11% και τις 20.479,42 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στο +0,11% και τις 20.479,42 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% στις 25.584 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (28/8) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι πρόσφατες εμπορικές εντάσεις τόσο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, όσο και ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,11% στις 20.479,42 μονάδες, με τις μετοχές των NEC και Tokyo Electric Power να ενισχύονται κατά +1,97% και +2,43% αντίστοιχα, ενώ αντίστοιχα η μετοχή της Rakuten υποχώρησε κατά -6,24%.
Η άνοδος στις αγορές της Ιαπωνίας έρχεται στον απόηχο της υποβάθμισης της εμπορικής θέσης της Νότιας Κορέας, η οποία είχε ανακοινωθεί πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ η αντίστοιχη υποβάθμιση του Τόκιο από τη Σεούλ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +0,86% στις 1.941,09 μονάδες, με τις μετοχές των LG Electronics και Hyundai Motor να ενισχύονται κατά +1,86% και +2% αντίστοιχα, ενώ άνοδο σημείωσε και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,45% και τις 6.500,60 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% στις 25.584 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των Sunny Optical και CNOOC ενισχύονται κατά +0,10% και +1,10% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύεται κατά +0,45% στις 10.434,29 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,29% στις 2.893,76 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,31% και τις 9.414,22 μονάδες.
«Είναι δύσκολο για τους επενδυτές να κρίνουν προς τα που οδεύει το ζήτημα των εμπορικών διαφορών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα», σχολίασε η Jingyi Pan της IG, προσθέτοντας ότι «η φράση πως βρισκόμαστε ένα tweet μακριά από την επόμενη εμπορική κλιμάκωση έχει σίγουρα αναπτυχθεί σε μία ευρεία άποψη».
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο, ωστόσο καμία πλευρά δε φαίνεται μέχρι στιγμής διατεθειμένη να πραγματοποιήσει παραχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία, με τη Mizuho Bank να αναφέρει πως «δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η Κίνα θα αποδεχθεί μία συμφωνία που θα βασίζεται σε μονομερείς, αναστραμμένες απαιτήσεις υπό την επιβολή αυξανόμενων δασμών».
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,22% στα 55,60 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου 2019 κατέγραψαν σημαντικών πτώση κατά 11,1 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 2 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API ενδέχεται να ωθήσουν τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα.
«Η τεράστια πτώση των αποθεμάτων αργού έχει καθησυχάσει, τουλάχιστον επί του παρόντος, αυτούς που ανησυχούν για μία ύφεση στις ΗΠΑ και έχουν απομακρύνει τους φόβους που κρέμονται πάνω από την αγορά πετρελαίου σαν σκοτεινό σύννεφο», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Valour Markets, Stephen Innes.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν την εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει μελλοτνικά τη ζήτηση προς το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης