Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα (28/8) μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα εξαμήνου της Motor Oil – Τι περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Σήμερα (28/8) μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα εξαμήνου της Motor Oil – Τι περιμένουν οι αναλυτές
Το μη ευνοϊκό περιβάλλον διύλισης θα επηρεάσει αρνητικά τα EBITDA σημειώνουν οι αναλυτές
Σήμερα (28/8) μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα η Motor Oil για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και αύριο η διοίκηση θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Σύμφωνα με τη Beta αναμένεται ένα αδύναμο δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αλλά και με το αντίστοιχο δεύτερο της προηγούμενης χρήσης λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη διύλιση.
Αναμένει σταθερούς όγκους και βελτιωμένα μεγέθη στη λιανική τα οποία θα αντισταθμίσουν τις απώλειες εν μέρει από τη διύλιση.
Τα EBITDA από τη διύλιση αναμένεται να μειωθούν 37% και στα 82 εκατ. ευρώ και τα αντίστοιχα από τη λιανική να ενισχυθούν 10% περίπου και στα 31,5 εκατ. ευρώ.
Συνολικά στο εξάμηνο περιμένει EBITDA 298,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 4% και προσαρμοσμένα EBITDA 239 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 10,2%.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 157,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,6% και τα προσαρμοσμένα στα 114,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 14,2%.
H AXE σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 5,1 φορές και με μερισματική απόδοση 6%.
Η Eurobank σημειώνει πως περιμένει ότι τα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο θα παραμείνουν πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 115,1 εκατ. ευρώ παρά το χαμηλότερο περιθώριο διύλισης στο δεύτερο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης