Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +1,5% και τα 59,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +1,5% και τα 59,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του 1,6%
Άνοδο σημείωσε σήμερα Τετάρτη (28/8) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,95 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,64% στα 55,83 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Μείωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (28/8/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Αυγούστου 2019, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση των αποθεμάτων κατά 2,1 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 11,1 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,51 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Image
Από την άλλη, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 388.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 918.000 βαρέλια.
«Η τεράστια πτώση των αποθεμάτων αργού έχει καθησυχάσει, τουλάχιστον επί του παρόντος, αυτούς που ανησυχούν για μία ύφεση στις ΗΠΑ και έχουν απομακρύνει τους φόβους που κρέμονται πάνω από την αγορά πετρελαίου σαν σκοτεινό σύννεφο», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Valour Markets, Stephen Innes.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν την εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει μελλοτνικά τη ζήτηση προς το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης