Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω των 6 ετών ο χρυσός - Άνοδος 1% στα 1.551,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό άνω των 6 ετών ο χρυσός - Άνοδος 1% στα 1.551,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1% ή 14,60 δολ., στα 1.551,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013
Με σημαντική άνοδο έκλεισε σήμερα (27/8/2019) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλά άνω των έξι ετών, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο και οι φόβοι για επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ απομάκρυναν τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές, και τους έστρεψαν στα ασφαλή καταφύγια.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προέβλεψε, χθες, πως οι ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία με την Κίνα.
Όπως τόνισε, η Κίνα θέλει «πάρα πολύ» να προχωρήσει σε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Πεκίνου ζήτησε από την Ουάσιγκτον να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, η πλευρά της Κίνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου περί τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Η τρέχουσα εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχει αυξήσει τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και το ενδεχόμενο ύφεσης κατά τους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν τον ερχόμενο μήνα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.
Τα «βλέμματα», εν τω μεταξύ, παραμένουν στραμμένα στην αγορά αμερικανικών ομολόγων, όπου η απόδοση καμπύλης αποδόσεων παραμένει αντεστραμμένη, εντείνοντας τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, η αντιστροφή της καμπύλης έφτασε σήμερα σε επίπεδα που έχουν να σημειωθούν από το 2007, με το spread ανάμεσα στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου και σε εκείνη του 2ετούς να διαμορφώνεται στις -5 μονάδες βάσης.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1% ή 14,60 δολ., στα 1.551,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 97,91 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Την ίδια ώρα, ισχυρή άνοδο 2,9% ή 51,2 σεντς κατέγραψε το ασήμι, με το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται στα 18,153 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης