Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNNBusiness: Στα 10 δισ. δολ. οι πωλήσεις μετοχών από insiders στη Wall από την αρχή του 2019

tags :
CNNBusiness: Στα 10 δισ. δολ. οι πωλήσεις μετοχών από insiders στη Wall από την αρχή του 2019
Φόβοι για ύφεση και για εξαιρετικά υψηλές αποτιμήσεις
Κορυφαία στελέχη των αμερικανικών επιχειρήσεων φαίνεται ότι είναι σχεδόν βέβαιη ότι η 10ετής bull market στη Wall Street φθάνει στο τέλος της και έτσι προχωρούν σε πωλήσεις μετοχών των εταιρειών τις οποίες διοικούν, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το CNNBusines.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας TimTabs Investment Research κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2019 οι πωλήσεις από CEOs επιχειρήσεων και insiders έφθασαν στα 600 εκατ. ημερησίων.
Από την αρχή του 2019 οι πωλήσεις μετοχών από τους insiders των επιχειρήσεων (σ.σ.: κορυφαία στελέχη, διευθυντές κτλ) έχουν φθάσει στο εντυπωσιακό ποσό των 10 δισ. δολαρίων, ενώ κάτι τέτοιο έχει συμβεί μόνο δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν το 2006 και το 2007 δηλαδή λίγο πριν από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και την κατάρρευση αγορών και οικονομιών.
«Σαφώς είναι απόδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης.
Όταν οι insiders προχωρούν σε πωλήσεις αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι αποτιμήσεις είναι υψηλές, ενώ υπάρχουν φόβοι για ύφεση λόγω και της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», τονίζει ο Winston Chua, αναλυτής της TrimTabs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης