Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος του πληθωρισμού στην Αργεντινή - Παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας

Άνοδος του πληθωρισμού στην Αργεντινή - Παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας
Ο πληθωρισμός της Αργεντινής για τον Αύγουστο του 2019 βρίσκεται στο 3%, σύμφωνα με τον πρόεδρο Mauricio Macri
Ο Αργεντίνος πρόεδρος Mauricio Macri δήλωσε ότι ο μηνιαίος πληθωρισμός (για τον Αύγουστο 2019) ανέβηκε στο 3% -από 2,2% μετά την υποχώρηση του πέσο. Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής παρενέβη αποφασιστικά για να στηρίξει το νόμισμα της χώρας.
Το πέσο έχασε το 18% της αξίας του σε μία εβδομάδα, μετά την νίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Alberto Fernandez στις προκριματικές προεδρικές εκλογές της 11ης Αυγούστου 2019.
Χθες (26/8) ο Macri συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πρόγραμμα 57δισ. δολαρίων στο οποίο βρίσκεται η Αργεντινή. Ο αριστερός συνασπισμός του Alberto Fernandez εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση κατηγορώντας τον Macri και το ΔΝΤ για την κρίση.
Ο Fernandez έχει υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία της Αργεντινής με το ΔΝΤ εάν εκλεγεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με ένα σχέδιο.
"Στοχεύαμε σε πληθωρισμό περίπου 1,8%. Τώρα θα είναι κοντά στο 3%", είπε ο πρόεδρος της Αργεντινής.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας είναι στο 54,4% σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, ενώ επιβραδύνθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο 2019, αφού έφτασε στο 4,7% τον Μάρτιο του ίδιου έτους.
Μέχρι την Τρίτη 27/8 το απόγευμα, το πέσο είχε εξασθενήσει 0,65% στα 55,67 δολάρια.
Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας πούλησε συνολικά αποθεματικά 250 εκ. δολαρίων την Τρίτη (27/8), τη μεγαλύτερη παρέμβαση μιας από τότε που άρχισε να πέφτει το πέσο στις 12 Αυγούστου, δηλαδή μία ημέρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης