Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το κρίσιμο θέμα στην ατζέντα της Γ.Σ. της Intertech – Προς «βελούδινο διαζύγιο» Κοντομηνάς - Αμοιρίδης;

tags :
Το κρίσιμο θέμα στην ατζέντα της Γ.Σ. της Intertech – Προς «βελούδινο διαζύγιο» Κοντομηνάς - Αμοιρίδης;
Οι συναλλαγές με συνδεδεμένες εταιρείες που καλούνται οι μέτοχοι να εγκρίνουν και η απουσία από τη Γ.Σ. του θέματος της αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου
Προς «βελούδινο διαζύγιο» φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες πως οδηγούνται οι βασικοί μέτοχοι της Intertech, αφού μετά τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση δεν υπάρχει αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε εμφανίζεται κάποια τέτοια πρόθεση στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης.
Η έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία έχει συγκληθεί για τις 6 Σεπτεμβρίου δεν περιλαμβάνει στην ατζέντα θέμα αλλαγής διοίκησης, ούτε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έχει τεθεί κάτι τέτοιο από κάποιο μέτοχο μειοψηφίας (αν και υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για να συμπληρωθεί η ατζέντα).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Αμοιρίδη φέρεται να ελέγχει πλέον την εταιρεία να και πρόεδρος αλλά μη εκτελεστικό μέλος παραμένει ο κ.Κοντμηνάς, ενώ ο κ.Αμοιρίδης είναι επίσης μη εκτελεστικό μέλος.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς θα περίμενε κάποιος να δει αίτημα του μετόχου μειοψηφίας για αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ. αλλά φαίνεται πως οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί σε κλίμα σύμπνοιας όπως σημειώνουν κάποιοι που γνωρίζουν την υπόθεση.
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο ο κ. Κοντομηνάς ελέγχει το 29,58%, ο κ. Αμοιρίδης το 28,45% και η Tral LTD το 5,0435% με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως συμπλέει (η Tral) με τον κ.Αμοιρίδη.
Από τα θέματα της γενικής συνέλευσης προκύπτει πως λόγω αλλαγής της νομοθεσίας πρέπει να εγκριθούν συμβάσεις με συνδεδεμένα μέρη και έτσι, τρεις συμβάσεις που καταρτίσθηκαν μέσα στο 2018 πρέπει να εγκριθούν.
Πρόκειται για σύμβαση με την εταιρεία Village Roadshow με την εν λόγω σύμβαση να συνιστά τροποποίηση της από 01.04.2016 σύμβασης με αντικείμενο την πραγματοποίηση ενεργείων προβολής, προώθησης και διαφήμισης της εταιρικής εικόνας και των προϊόντων και υπηρεσίων της Εταιρείας έναντι αξίας προαγορασμένου διαφημιστικού χρόνου τιμήματος, εν είδη προκαταβολής, η οποία αναμένεται τελικά να αποσβεστεί μέχρι την 31.12.2020, άλλως η αξία τυχόν μη αναλωθέντος χρόνου θα επιστραφεί στην Εταιρεία.
Σύμβαση με την εταιρεία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», με την εν λόγω σύμβαση συνιστά τροποποίηση της από 02.01.2015 σύμβασης με αντικείμενο την διαφημιστική προβολή της Εταιρείας και των προϊόντωνέναντι αξίας προαγορασμένου χρόνου προβολής, εν είδη προκαταβολής της, στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» και στον ιστότοπο «www.alphatv.gr» αυτής, η οποία αναμένεται τελικά να αποσβεστεί μέχρι την 31.12.2020.
Τέλος σύμβαση με την εταιρεία «ΚΒ ΙMPULS HELLAS A.E. ΥΛΙΚΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ», η οποία συνιστά τροποποποίηση της από 20.11.2013 σύμβασης δανείου.
Η ως άνω εταιρεία ανήκει στην εταιρεία «KONTINENTAΛ: A.E. Η ανανέωση της διάρκειας της σύμβασης μέχρι την 20.11.2019 για την αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου ποσού 100.000 ευρώ με επιτόκιο 2,15% τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της ΓενικήςΣυνέλευσης.
To Bankingnews σε δημοσίευμά του στις 10/7 λίγο πριν γίνει η αύξηση κεφαλαίου είχε κάνει ειδική αναφορά στα χρήματα που έχουν δοθεί σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και μάλιστα φαινόταν πως αν δεν είχαν δοθεί αυτά τα χρήματα ίσως να μην χρειαζόταν η αύξηση.
Πιο αναλυτικά ανέφερε: Η εισηγμένη επιθυμεί να μειώσει τον δανεισμό της και να βελτιώσει τους όρους χρηματοδότησης ώστε να μειώσει και τις ζημιές.
Ίσως η αύξηση να μην χρειαζόταν ή να βελτίωνε περαιτέρω τη θέση της εταιρείας αν δεν είχαν γίνει μία σειρά από συναλλαγές μεταξύ συνδεδεμένων επιχειρήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν δάνειο που έχει δώσει η εταιρεία με χαμηλό επιτόκιο, δάνειο που έχει λάβει με υψηλότερο επιτόκιο και αγορά διαφημιστικού χρόνου εδώ και χρόνια τον οποίο δεν έχει αξιοποιήσει.
Επιπλέον απαίτηση από συνδεδεμένη εταιρεία έχει διακανονιστεί λόγω υπαγωγής της στον πτωχευτικό κώδικα.
Πιο αναλυτικά: Η Impuls Hellas συνδεδεμένη με την Intertech έχει λάβει δάνειο 571 χιλ. ευρώ με επιτόκιο 2,15% με προσωπική εγγύηση αποπληρωμής από τον κ.Κοντομηνά, με τους τόκους να εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ το επιτόκιο είναι μόλις 2,15%.
Από την άλλη η Αμοιρίδης-Σαββίδης έχουν δανείσει την εισηγμένη με ποσό 350 χιλ. ευρώ και επιτόκιο 4,75% με το δάνειο να λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Έχει γίνει προαγορά διαφημιστικού χρόνου ποσού 274 χιλ. ευρώ με την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.
Πρόκειται για υπόλοιπα προηγούμενων ετών και θα αναλωθούν μέχρι τέλος του 2020.
Άλλες 100 χιλ. ευρώ έχουν δοθεί από το 2016 για αγορά διαφημιστικού χρόνου στη Village Roadshow Operations.
Υπάρχει απαίτηση από την Cosmoline ύψους 195 χιλ. ευρώ η οποία αφορά αγορά εμπορευμάτων, ενοίκια κ.α. και έχει γίνει διακανονισμός σε 84 δόσεις σύμφωνα με τη διαδικασία εξυγίανσης αφού η εν λόγω εταιρεία μπήκε στον πτωχευτικό κώδικα και έχει γίνει απομείωση 47 χιλ. ευρώ.
Απαίτηση 33 χιλ. ευρώ αφορά συνδεδεμένη επίσης εταιρεία (CPCS Technologies) για ενοίκια.
Το ενδιαφέρον επομένως συγκεντρώνεται στο τελευταίο θέμα της γενικής συνέλευσης, προκειμένου να φανεί η αντίδραση των μετοχών με σημαντικό ποσοστό στην εταιρεία.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης