Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τρίτο ερευνητικό πλοίο στέλνει στην Αν. Μεσόγειο η Τουρκία - Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα

Τρίτο ερευνητικό πλοίο στέλνει στην Αν. Μεσόγειο η Τουρκία - Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα
Πρόκειται για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis
Σε νέα κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο προχωράει η Τουρκία, η οποία λίγες μόλις μέρες μετά το μήνυμα της Ουάσιγκτον να αποσύρει από την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο Γιαβούζ, στέλνει ένα ακόμη ερευνητικό πλοίο στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, απέπλευσε το μεσημέρι της Τρίτης από την Κωνσταντινούπολη και πλέει με ταχύτητα 9 κόμβων στη θάλασσα του Μαρμαρά με κατεύθυνση το λιμάνι του Τασουκού.

Σημειώνεται πως το Τασούκου είναι το λιμάνι στο οποίο εξυπηρετούνται και τα υπόλοιπα τρία πλοία που έχει στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι η Άγκυρα έχει στην περιοχή τα πλοία-γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ καθώς και το πλοίο σεισμικών ερευνών Μπαρμπαρός.
Το Oruç Reis διεξήγαγε σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στο Μαρμαρά από τον Αύγουστο του 2017.

Πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, είχε ανακοινώσει την αποστολή του Oruc Reis, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός», που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα και της «ΤΔΒΚ», είναι ελληνικά πλοία. Και το τέταρτό μας πλοίο «Ορούτς Ρέις» είναι καθοδόν».
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει το Μarine Τraffic, το Oruc Reis θα καταπλεύσει στον προορισμό του την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης