Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές με Ιταλία και εμπόριο στο επίκεντρο - Στο +1,52 % ο FTSE MIB στο Μιλάνο

Κέρδη στις ευρωαγορές με Ιταλία και εμπόριο στο επίκεντρο - Στο +1,52 % ο FTSE MIB στο Μιλάνο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,55%
Κέρδη κατέγραψαν σήμερα (27/8/2019) τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ελπίδων για την αποφυγή πρόωρων εκλογών στην Ιταλία, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας, ευελπιστώντας ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σύντομα σε μία συμφωνία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,55% στις 373,34 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτων να καταγράφει κέρδη 1%.
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε ισχυρή άνοδο 1,52% στις 20.991,30 μονάδες, εν μέσω ελπίδων ότι το Κίνημα 5 Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Image
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 11.730,02 μονάδες, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,67% στις 5.387,09 μονάδες, ενώ, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος χθες ήταν κλειστός λόγω αργίας, σημείωσε οριακή πτώση 0,08% στις 7.089,58 μονάδες.
Image
Κορυφαία ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ PD και Κινήματος 5 Αστέρων για να τοποθετηθεί πρωθυπουργός της κυβέρνησης ο G. Conte.
Παράλληλα, κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατίων, o Andrea Marcucci, τόνισε ότι «σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος».
Image
Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Luigi Di Maio, έστειλε τελεσίγραφο στο PD ότι εάν δεν αποδεχθεί ως πρωθυπουργό τον Conte, δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία άλλη συζήτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Τα χρονικά περιθώρια για τους Luigi Di Maio και Nicola Zingaretti στενεύουν επικίνδυνα, καθώς αύριο (28/8) στις 20:00 το βράδυ εκπνέει και η τελευταία προθεσμία που τους έχει δώσει ο πρόεδρος, Sergio Mattarella, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να οδηγεί σε μια σθεναρή και συνεκτική κυβέρνηση.
Image
Σε αυτήν την περίπτωση, ο Mattarella θα ορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που ως κύριο και μοναδικό της στόχο θα έχει να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα τον Νοέμβριο.
Η αισιοδοξία για λύση στην Ιταλία πυροδότησε ράλι στα ιταλικά ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημείωσε βουτιά 20 μονάδων βάσης, στο 1,11% -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016- από 1,333% στο προηγούμενο κλείσιμο.
Στο «μέτωπο» του εμπορίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προέβλεψε, χθες, πως οι ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία με την Κίνα. 
Όπως τόνισε, η Κίνα θέλει «πάρα πολύ» να προχωρήσει σε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Πεκίνου ζήτησε από την Ουάσιγκτον να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, η πλευρά της Κίνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου περί τηλεφωνικής επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης