Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία μετέβη ο σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ

Στην Ουκρανία μετέβη ο σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ
Στην Ουκρανία ο John Bolton 
Στο Κίεβο μετέβη σήμερα (27/8) σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, John Bolton, για συνομιλίες με τις νέες αρχές της Ουκρανίας.
Ο John Bolton διερεύνησε τις πιθανότητες μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Volodymyr Zelensky με τον Donald Trump.
Η επίσκεψη ήταν η πρώτη ενός ανώτατου αξιωματούχου των ΗΠΑ αφότου ο Volodymyr Zelensky ανήλθε στην εξουσία στην Ουκρανία.
Η Ουάσινγκτον είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για το Κίεβο, καθώς επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και την υποστήριξη που παρέχει σε φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Ο φιλοδυτικός Volodymyr Zelensky, ένας κωμικός τηλεοπτικός αστέρας, κατήγαγε συντριπτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στην πρώην σοβιετική δημοκρατία και ενίσχυσε τη βάση της εξουσίας του με μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα.
«Για εμένα είναι μια ευκαιρία να μιλήσω για ορισμένες προτεραιότητες που έχουμε και επίσης, λόγω της νέας κυβέρνησης εδώ, να ακούσω τις δικές της προτεραιότητες», δήλωσε ο John Bolton στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως μια συνάντηση ανάμεσα στον Donald Trump και τον Volodymyr Zelensky μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.
«Περιμένουμε ότι θα έχουμε μια ευκαιρία οι δυο τους να συζητήσουν στην Πολωνία», είπε, χωρίς να αναφερθεί σε κάποια πιθανή ημερομηνία.
Ο Trump αναμένεται να επισκεφθεί την Πολωνία και τη Δανία από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο Λευκός Οίκος.
Ο Bolton χρησιμοποίησε, επίσης, την ενημέρωση των δημοσιογράφων για να προειδοποιήσει για αυτό που χαρακτήρισε ως απειλή σε χώρες να δελεαστούν να κάνουν επιχειρηματικές συμφωνίες με την Κίνα με ελκυστικούς οικονομικούς όρους και να γίνουν εξαρτώμενες από κινεζικά χρήματα.
«Την αποκαλούμε διπλωματία του χρέους.
Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα».
Η προεδρία της γειτονικής Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Bolton αναμένεται να μεταβεί στη Λευκορωσία και να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας.
Το Μινσκ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά είπε ότι η συνάντηση δεν πρόκειται γίνει πριν από την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης