Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου κατά Βρούτση: Καλύτερα να διακινεί ψευδείς ειδήσεις παρά να καταλύει εργασιακά δικαιώματα

Αχτσιόγλου κατά Βρούτση: Καλύτερα να διακινεί ψευδείς ειδήσεις παρά να καταλύει εργασιακά δικαιώματα
Η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στον Γιάννη Βρούτση σχετικά με τον επανυπολογισμό των 223.000 συντάξεων
Η τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε στον Υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση με αφορμή τις σημερινές του δηλώσεις και τόνισε ότι "η επιχείρηση απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με fake news έχει γίνει εμμονή του κ. Βρούτση".
Νωρίτερα ο κ. Βρούτσης είχε δηλώσει ότι δεν έχει γίνει επανυπολογισμός 223.000 συντάξεων.
Παράλληλα η τέως Υπ. Εργασίας σημείωσε ότι "οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί μη επανυπολογισμού 223.000 συντάξεων είναι απολύτως αναληθείς, καθώς ο επανυπολογισμός έχει γίνει για όλες τις συντάξεις, στη βάση του ν. 4387/2016".
Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον κ. Βρούτση ότι διακινεί ψεύδη για τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και σημειώνει ότι "τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν στοιχεία για 107.000 εκκρεμότητες στα τέλη Ιουνίου 2019".
"Ακόμα και σε όσα ταμεία δεν υπήρχαν στοιχεία -αφού ο κ. Βρούτσης παρέδωσε το 2015 ανύπαρκτα μητρώα και ασφαλιστικά αρχεία- ο επανυπολογισμός έγινε με τεκμηριωμένες επιστημονικές παραδοχές, με αποτέλεσμα οι συντάξεις όλων των συνταξιούχων να καταβάλλονται επανυπολογισμένες από 1/1/2019", ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης