Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θανατική ποινή θα ζητήσει ο εισαγγελέας για τον μακελάρη του Πίτσμπεργκ

ΗΠΑ: Θανατική ποινή θα ζητήσει ο εισαγγελέας για τον μακελάρη του Πίτσμπεργκ
Θανατική ποινή θα ζητήσει ο εισαγγελέας για τον μακελάρη του Πίτσμπεργκ
Τη θανατική ποινή θα ζητήσει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Πίτσμπεργκ για τον δράστη του μακελειού σε συναγωγή της πόλης τον Οκτωβρίου του 2018.
Ο άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία συνολικά 11 ατόμων.
«Η καταδίκη σε θάνατο είναι δικαιολογημένη» για τον Ρόμπερτ Μπάουερς, κρίνει ο εισαγγελέας Σκοτ Μπρέιντι σε έγγραφο που προστέθηκε χθες, Δευτέρα, στη δικογραφία, επικαλούμενος ιδίως την «έλλειψη μεταμέλειας» του φερόμενου ως δολοφόνου και «το μίσος και την περιφρόνησή του» για τους εβραίους.
Ο Μπάουερς, 46 ετών, φορτηγατζής, αντιμετωπίζει συνολικά 63 κατηγορίες για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει διαπραχθεί ποτέ εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων για παρεμπόδιση της ελεύθερης άσκησης του θρησκεύεσθαι με συνέπεια θανάτους και για χρήση πυροβόλων όπλων με σκοπό την ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, ο Μπάουερς εισέβαλε στη συναγωγή «Το Δένδρο της Ζωής» εν μέσω σαββατιάτικης λειτουργίας την 27η Οκτωβρίου, οπλισμένος με τρία πιστόλια κι ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου.
Άνοιξε πυρ, σκότωσε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους επτά.
Ο λευκός μεσήλικας, που ζούσε μόνος του σε διαμέρισμα περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από τη συναγωγή και μια από τις πιο παλιές εβραϊκές κοινότητες των ΗΠΑ, δήλωσε μετά τη σύλληψή του πως ήθελε να «σκοτώσει Εβραίους».
Είχε αναρτήσει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Gab, που προτιμούν πολλά μέλη της αμερικανικής άκρας δεξιάς, πολλά μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του είχε σημειώσει τον Μάιο πως θέλει να αποτραπεί η διεξαγωγή δίκης, να κλειστεί συμφωνία με τις εισαγγελικές Αρχές που θα προβλέπει την ομολογία της ενοχής του Μπάουερς ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η θανατική ποινή.
Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία μέχρι τώρα, ενώ η ημερομηνία της δίκης του Μπάουερς δεν έχει ακόμη οριστεί, ανέφερε μια εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης