Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στο +0,19% και τα 1.5040,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στο +0,19% και τα 1.5040,05 δολ. ανά ουγγιά
Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έχουν στρέψει τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (27/8) ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχουν στρέψει τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.540,05 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.
Όπως δήλωσε χθες (26/8) ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump η Κίνα θέλει «πάρα πολύ» να προχωρήσει σε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Πεκίνου ζήτησε από την Ουάσιγκτον να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Θα επιστρέψουμνε πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και νομίζω ότι θέλουν να γίνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Trump, προσθέτοντας ότι «έχουν υποστεί ιδιαίτερο πλήγμα αλλά καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι το σωστό που πρέπει να κάνουν και το σέβομαι ιδιαίτερα αυτό», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό είναι μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον κόσμο».
Ωστόσο, η πλευρά της Κίνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου περί τηλεφωνικής επικοινωνίας, με την κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times να τονίζει πως «η Κίνα δεν έχει αλλάξει τη στάση της και δνε θα υποκύψει στην πίεση των ΗΠΑ».
Η τρέχουσα εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχει αυξήσει τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και το ενδεχόμενο ύφεσης κατά τους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν τον ερχόμενο μήνα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης