Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Από 2021 και μετά, τα πρωτογενή πλεονάσματα - Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις

Πέτσας: Από 2021 και μετά, τα πρωτογενή πλεονάσματα - Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι γίνονται συζητήσεις για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Donald Trump στη Νέα Υόρκη
Σε δεύτερη μοίρα έχει αρχίσει να βάζει η κυβέρνηση τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων προτάσσοντας πλέον τις... μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου μεταθέτει το θέμα από 2021 και μετά, τονίζοντας ότι προηγείται το μεταρρυθμιστικό σχέδιο.
«Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας.
Προτάσσουμε το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο ώστε να έχουμε αξιοπιστία και να θέσουμε θέμα πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά» τόνισε σήμερα (27/8/2019) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει στο Βερολίνο τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Όπως είπε οικονομία, επενδύσεις και μεταναστευτικό θα απασχολήσουν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Merkel την Πέμπτη (29/8/2019).
Επίσης, ο κ. Πέτσας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν θα υπάρχει τεχνική συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Olaf Scholz.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι υπάρχουν συζητήσεις για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, στη Νέα Υόρκη.
Τέλος, όσον αφορά την άρση των capital controls, o κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διερεύνησης του θέματος.
«Η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε «κουτσή ΔΕΗ»

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη ΔΕΗ κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υιοθέτησε το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» και κατέληξε σε μια «κουτσή ΔΕΗ», ενώ συμπλήρωσε ότι το σχέδιο θα παρουσιαστεί στη Βουλή, στην αρμόδιο Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης