Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τις ισχυρές πιέσεις - Άνοδος +1,63% για το Brent

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τις ισχυρές πιέσεις - Άνοδος +1,63% για το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη που ξεπέρασαν το +2,5%
(upd) Άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη (27/8) το πετρέλαιο, μετά την υψηλή μεταβλητότητα που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω της νέας κλιμάκωσης στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,63% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,07 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,57% στα 55,02 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση νέων δασμών τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από την Κίνα.
Όπως δήλωσε χθες (26/8) ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump η Κίνα θέλει «πάρα πολύ» να προχωρήσει σε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Πεκίνου ζήτησε από την Ουάσιγκτον να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Image
«Θα επιστρέψουμνε πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και νομίζω ότι θέλουν να γίνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Trump, προσθέτοντας ότι «έχουν υποστεί ιδιαίτερο πλήγμα αλλά καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι το σωστό που πρέπει να κάνουν και το σέβομαι ιδιαίτερα αυτό», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό είναι μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον κόσμο».
Ωστόσο, η πλευρά της Κίνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου περί τηλεφωνικής επικοινωνίας, με την κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times να τονίζει πως «η Κίνα δεν έχει αλλάξει τη στάση της και δνε θα υποκύψει στην πίεση των ΗΠΑ».
Παρά τη σημερινή άνοδο, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν -8% τον Αύγουστο, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη στη ζήτηση πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης