Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω άρσης capital controls – Το βλέμμα στις εκροές λόγω MSCI

tags :
ΧΑ: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω άρσης capital controls – Το βλέμμα στις εκροές λόγω MSCI
Περί τα 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι οι εκροές στο ΧΑ λόγω αναδιάρθρωσης MSCI – Τοποθετήσεις σε τράπεζες λόγω άρσης capital controls
Η ανακοίνωση της άρσης των Capital Controls έφερε τοποθετήσεις χθες (26/8) στις τραπεζικές μετοχές, ενισχύοντας την επενδυτική ψυχολογία.
Για σήμερα οι αναλυτές σημειώνουν πως η θετική αυτή είδηση θα δώσει ανοδική κίνηση στο ξεκίνημα της αγοράς και ίσως αντισταθμίσει τις απώλειες που θα δημιουργήσουν οι εκροές λόγω αναδιάρθρωσης δεικτών MSCI.
Σημειώνεται πως δεν υπάρχει αλλαγή για ελληνικές μετοχές στους δείκτες, ωστόσο αναμένονται εκροές περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών θα τραβήξουν και τα εταιρικά αποτελέσματα καθώς θα ανακοινώσουν οι τράπεζες αλλά και οι μετοχές του κλάδου διύλισης ΕΛΠΕ και Motor Oil.
Χθες ανακοίνωσε δεύτερο τρίμηνο η Paperpack, το οποίο ήταν πολύ καλό και η διοίκηση αναφέρει πως περιμένει EBITDA 4,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης.

Euroxx
Περιμένουμε πως η θετική είδηση για πλήρη άρση των capital controls να αντισταθμίσουν τις πιθανές εκροές λόγω MSCI.

Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε πως η ανανεωμένες ελπίδες για εξάλειψη των εντάσεων του εμπορικού πολέμου θα βοηθήσουν το ΧΑ να κινηθεί λίγο υψηλότερα.

Beta
Οι ροές λόγω MSCI θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση ενώ θετικές τάσεις από τις τράπεζες ενδέχεται να υποστηρίξουν μία μέτρια άνοδο.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης