Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Αμαζόνιος φλέγεται – Τουλάχιστον 1.113 νέες πυρκαγιές από την Κυριακή 25/8 – Αρνείται ο Bolsonaro τη βοήθεια 20 εκ.ευρώ από τη G7

Ο Αμαζόνιος φλέγεται – Τουλάχιστον 1.113 νέες πυρκαγιές από την Κυριακή 25/8 – Αρνείται ο Bolsonaro τη βοήθεια 20 εκ.ευρώ από τη G7
Επίθεση στην εθνική κυριαρχία της Βραζιλίας βλέπει ο πρόεδρος J. Bolsonaro
Στις φλόγες παραμένει εδώ και εβδομάδες παραδομένο το τροπικό δάσος του Αμαζονίου με εκατομμύρια στρέμματα να έχουν ήδη γίνει στάχτη.
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE) της Βραζιλίας, τουλάχιστον 1.113 νέες εστίες φωτιάς καταγράφηκαν από την Κυριακή 25/8 ενώ από την αρχή του 2019 έχουν καταγραφεί περίπου 80.000 πυρκαγιές στη Βραζιλία, εκ των οποίων οι μισές στην περιοχή του Αμαζονίου.
Απέναντι σε αυτήν την περιβαλλοντική καταστροφή τα κράτη της G7 ανακοίνωσαν ότι αποδεσμεύουν άμεσα το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Βραζιλίας, J. Bolsonaro αρνήθηκε την οικονομική αυτή βοήθεια, καθώς κάνει λόγο για επίθεση στην εθνική κυριαρχία της χώρας του.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της συνόδου της G7, ο Bolsonaro κατήγγειλε πως η Βραζιλία αντιμετωπίζεται σαν «αποικία», βλέποντας στη δημιουργία της διεθνούς συμμαχίας για τη σωτηρία του Αμαζονίου μια «επίθεση» εναντίον της «εθνικής κυριαρχίας» της χώρας του.
Πάντως, ο  υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη» την οικονομική βοήθεια ενώ ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο είναι «υπό έλεγχο» αν και «περίπλοκη».
Σημειώνεται πως εκατοντάδες από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στο βραζιλιάνικο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου πιστεύεται ότι οφείλονται σε εμπρησμούς.
Οικολόγοι και άλλοι θεωρούν πως ευθύνονται κερδοσκόποι, οι οποίοι καταστρέφουν δασικές εκτάσεις με σκοπό κατόπιν να πουλήσουν γη σε καλλιεργητές και κτηνοτρόφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης