Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.537,20 δολ.

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.537,20 δολ.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 40 σεντς, στα 1.537,20 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (26/8/2019) ο χρυσός, καθώς η αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε σήμερα πως η Κίνα επικοινώνησε με τους Αμερικανούς διαπραγματευτές και δήλωσε πως είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Θα αρχίσουμε σύντομα τις διαπραγματεύσεις και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία», τόνισε ο Trump, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τους δασμούς στην Κίνα.
Αργότερα, μιλώντας μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των G7, ο Trump επανέλαβε ότι η Κίνα επιθυμεί «απεγνωσμένα» μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς, όπως τόνισε, δεν «μπορεί να αντέξει την απώλεια 3 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε μικρό χρονικό διάστημα».
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Κίνα μόνο αν είναι δίκαιη για τις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο διέψευσε τα περί τηλεφωνικών επικοινωνιών με το κινεζικό υπουργείου Εξωτερικών να δηλώνει ότι δεν έχει γνώση του θέματος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εμπορική αντιπαράθεση πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 40 σεντς, στα 1.537,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ την Παρασκευή είχε ανέλθει στα 1.537,60 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 97,9 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,110 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,5% στο 1,222 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στήριξη στο δολάριο προσέφεραν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Ιούλιο, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης από τον Αύγουστο του 2018.
Τα «βλέμματα» παραμένουν, εν τω μεταξύ, στραμμένα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα θα δράσει όπως αρμόζει για να διατηρήσει την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη, χωρίς, ωστόσο, να στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα σχετικά με το εάν μια νέα μείωση των επιτοκίων επίκειται τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση τον Σεπτέμβριο διαμορφώνονται στο 100%.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης