Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιαπωνία: Εμπορική συμφωνία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019

ΗΠΑ-Ιαπωνία: Εμπορική συμφωνία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019
Trump και Abe θέλουν να τονώσουν τις διμερείς εμπορικές σχέσεις και τις οικονομίες των χωρών τους
Ιαπωνία και ΗΠΑ θέλουν να υπογράψουν εμπορική συμφωνία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, όπως δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe.
Η διαφαινόμενη συμφωνία θα επιλύσει μακροχρόνια προβλήματα, πάνω στα οποία δουλεύουν τα επιτελεία των δύο χωρών εδώ και καιρό.
Ο Abe τόνισε ότι θα αποτελέσει "ένα μεγάλο συν για τις οικονομίες και των δύο", προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία θα αγοράζει περισσότερο καλαμπόκι από τις ΗΠΑ.
Με την αβεβαιότητα του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και με τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ να πλησιάζουν, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην σημασία μιας συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.
Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο της G7 στις 24 και 25 Αυγούστου, προσπαθούν να επιταχύνουν τις διεργασίες με σκοπό την υπογραφή μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα (Σεπτ.2019).
Οι δύο χώρες έχουν καταλήξει ήδη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας με το Τόκιο να υποχωρεί στο θέμα των αγροτικών προϊόντων, χωρίς όμως η Ουάσινγκτον να άρει τους δασμούς της στα οχήματα.
Παραμένουν δε οι διαφωνίες στο θέμα του προγράμματος της Βορείου Κορέας για τους πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης