Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro: Η δημιουργία διεθνούς συμμαχίας για τη διάσωση του Αμαζονίου αντιμετωπίζει τη Βραζιλία ως «αποικία»

Bolsonaro: Η δημιουργία διεθνούς συμμαχίας για τη διάσωση του Αμαζονίου αντιμετωπίζει τη Βραζιλία ως «αποικία»
Η ιδέα μιας διεθνούς συμμαχίας για τη διάσωση του Αμαζονίου θα αντιμετώπιζε τη Βραζιλία σαν «αποικία ή ουδέτερη ζώνη», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Jair Bolsonaro
Η ιδέα της δημιουργίας μιας διεθνούς συμμαχίας για τη διάσωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου θα αντιμετώπιζε τη Βραζιλία σαν «αποικία ή ουδέτερη ζώνη», δήλωσε σήμερα (26/8/2019) ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Jair Bolsonaro, κάνοντας λόγο για«επίθεση» στην κυριαρχία της χώρας.
Με αναρτήσεις του στο «Twitter», ο πρόεδρος της Βραζιλίας αμφισβήτησε τις προθέσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει υποστήριξη για ένα διεθνές σχέδιο δράσης που θα βοηθήσει στη διάσωση του Αμαζονίου.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως ένας πρόεδρος, ο Macron, εξαπολύει ανάρμοστες και αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον της Αμαζονίας, ούτε ότι κρύβει τις προθέσεις του πίσω από την ιδέα μιας “συμμαχίας” των χωρών της G7 προκειμένου να “σώσουν” την Αμαζονία, σαν να ήταν αποικία», έγραψε ο Bolsonaro στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Άλλοι αρχηγοί κρατών έχουν δείξει αλληλεγγύη με τη Βραζιλία», συνεχίζει ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «ο σεβασμός της κυριαρχίας οποιασδήποτε χώρας είναι το ελάχιστο που μπορεί κανείς να περιμένει σε έναν πολιτισμένο κόσμο».
Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος υπουργός Περιβάλλοντος, Ρικάρντο Σάλες, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σάο Πάολο πως η οικονομική βοήθεια που ανακοίνωσαν οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) προκειμένου να καταπολεμηθούν οι φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζόνιου είναι καλοδεχούμενη.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση με οικοδεσπότη τον βραζιλιάνικο όμιλο ακινήτων Secovi, ο Σάλες είπε πως «μια σειρά παράλογων και δημαγωγικών δημοσίων πολιτικών» προηγούμενων κυβερνήσεων φέρουν την ευθύνη για τις δασικές πυρκαγιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης