Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αίρει το βέτο για τον Giuseppe Conte το Δημοκρατικό Κόμμα - Πιο κοντά μία συμφωνία για κυβέρνηση

Ιταλία: Αίρει το βέτο για τον Giuseppe Conte το Δημοκρατικό Κόμμα - Πιο κοντά μία συμφωνία για κυβέρνηση
Αίρει το βέτο για τον Giuseppe Conte το Δημοκρατικό Κόμμα
Σε απόσυρση του βέτο για μια νέα θητεία του Giuseppe Conte ως πρωθυπουργού προχώρησε το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), με αποτέλεσμα η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία ανάμεσα στο Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) και το αντιπολιτευόμενο PD να έρχεται όλο και πιο κοντά.
Ο Giuseppe Conte παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η επαναφορά του στην πρωθυπουργία, στην οποία επιμένει το αντισυστημικό M5S, αλλά αντιδρά το κεντροαριστερό PD, εμφανιζόταν ως το κύριο εμπόδιο σε μια συμφωνία ανάμεσα σε αυτά τα δύο παραδοσιακά ανταγωνιστικά κόμματα.
«Δεν υπάρχουν βέτο, θέλουμε να μιλήσουμε για πολιτικές», δήλωσε ο επικεφαλής του PD στη Γερουσία Andrea Marcucci σε δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν για το βέτο στον Κόντε καθώς αποχωρούσε από συνεδρίαση των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, στην οποία πήρε μέρος και ο επικεφαλής του, ο Nicola Zingaretti.
Ηγέτες του M5S συνεδριάζουν σε ξενοδοχείο της Ρώμης για να αποφασίσουν την απάντησή τους.
Το Κίνημα 5 Αστέρων είναι διχασμένο ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν μια συμφωνία με το PD και άλλες που πιστεύουν πως μια τέτοια συμφωνία θα καταστρέψει την εικόνα του αντισυστημικού κόμματος που έχει το M5S και θα επιταχύνει την απώλεια ψήφων.
Νωρίτερα, ο Nicola Zingaretti διατύπωσε τη θέση ότι κύριο μέλημα του είναι η δημιουργία μιας σοβαρής κυβέρνησης αλλαγής.
«Εργάζομαι για μια σοβαρή λύση, που θα είναι στο ύψος της Ιταλίας, ανάμεσα σε δυνάμεις που συναντώνται και βρίσκουν λύσεις.
Είμαι και παραμένω πεπεισμένος ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση αλλαγής.
Πιστεύω όμως ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τις ιδέες και τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος.
Δεν χρειάζονται δύο παράλληλα προγράμματα αλλά ένα κοινό που πρέπει να αποδεχθούμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Zingaretti, σπάζοντας έτσι τη «σιωπή» που επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος των 5 Αστέρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης