Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στην Wall Street καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για το εμπόριο

tags :
Ισχυρή άνοδος στην Wall Street καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για το εμπόριο
Με ισχυρή άνοδο άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street σήμερα 26/8
Με ισχυρή άνοδο άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street σήμερα 26/8, εν μέσω της αισιοδοξίας για το εμπόριο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,1% στις 25.904 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1% στις 2.876 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,1% υψηλότερα, στις 7.838 μονάδες.
Image

Η Boeing και η Apple σημειώνουν άνοδο άνω του 2% έκαστη, λόγω της δραστηριότητάς τους στην Κίνα.
Οι τρεις δείκτες κατέγραψαν ένα νέο sell - off την περασμένη Παρασκευή 23/8, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 600 μονάδες, εν μέσω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Κατά συνέπεια, οι τρεις δείκτες κατέγραψαν απώλειες στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, υποχωρώντας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον Dow Jones να σημειώνει πτώση 1%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν κατά 1,4% και 1,8% αντίστοιχα.
Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχει πυροδοτήσει ανησυχίες αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, μετά από την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμούς 5% με 10% σε πάνω από 5.000 αμερικανικά προϊόντα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 250 δισ. δολ. από 25% στο 30%, ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε αύξηση των δασμών στις εισαγωγές αγαθών συνολικής αξίας 300 δισ. δολ. από 10% στο 15%, με τη σχετική απόφαση να εφαρμόζεται από την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο η Κίνα επικοινώνησε με τους Αμερικανούς διαπραγματευτές και ζήτησαν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Θα αρχίσουμε σύντομα τις διαπραγματεύσεις και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία», τόνισε ο Trump, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τους δασμούς στην Κίνα.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο διέψευσε τα περί τηλεφωνικών επικοινωνιών με το κινεζικό υπουργείου Εξωτερικών να δηλώνει ότι δεν έχει γνώση του θέματος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εμπορική αντιπαράθεση πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και στη σύνοδο κορυφής των G-7 στη Γαλλία, η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής «επισκιάζεται» από τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον.
Τα «βλέμματα» παραμένουν, εν τω μεταξύ, στραμμένα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα θα δράσει όπως αρμόζει για να διατηρήσει την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη, χωρίς, ωστόσο, να στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα σχετικά με το εάν μια νέα μείωση των επιτοκίων επίκειται τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση τον Σεπτέμβριο διαμορφώνονται στο 100%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης