Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ, Ιράν και Κίνας - Πτώση -0,97% για το Brent

Πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ, Ιράν και Κίνας - Πτώση -0,97% για το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες της τάξης του -0,76%
Απόλυτη αντιστροφή τάσεων κατέγραψε ο μαύρος χρυσός, καθώς η διαφαινόμενη επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, επαναφέρει στο προσκήνιο τον φόβο για υπέρ-προσφορά πετρελαίου στις αγορές, ενώ η διττή στάση του Trump στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, προβληματίζει τους επενδυτές.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε -0,97%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,23 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 γιατο αμερικανικό αργό αποδυναμώθηκε -0,76% στα 53,76 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Η δήλωση του προέδρου της Γαλλία, Em. Macron, ότι μπορεί να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Donald Trump και του Ιρανού ομολόγου του, Hassan Rouhani, από τη μία πλευρά είναι θετική για την παγκόσμια οικονομία και ασφάλεια, αλλά σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές της πετρελαϊκής αγοράς, μπορεί να οδηγήσει και σε άρση του αμερικανικού εμπάργκο ενάντια στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν και επομένως αύξηση των ποσοτήτων πετρελαίου που διοχετεύονται στις αγορές και μάλιστα σε μία περίοδο που, παραδοσιακά, η ζήτηση δεν είναι εξαιρετικά υψηλή.
Image
Την ίδια ώρα και οι έντονες αλλαγές στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, για εμπορικά ζητήματα, επηρεάζουν αρνητικά την επενδυτική ψυχολογία, καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικώς μία από τις δύο πλευρές θα κάνει πίσω ή όχι και κατά πόσο είναι πιθανή η επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης